Öka ditt skydd mot lunginflammation

Pneumokockbakterier är den vanligaste orsaken till lunginflammation, men det finns vaccin. Genom att vaccinera dig mot pneumokocker minskar du risken för att drabbas av lunginflammation, och under november månad får du som är medlem i Riksförbundet HjärtLung rabatt på vaccin mot pneumokocker hos Min Doktor.

Lunginflammation kan orsakas av antingen bakterier eller virus och leder till att delar av ena eller båda lungorna blir inflammerade. Pneumokocker är den vanligaste orsaken till lunginflammation och pneumokockbakterier smittar mycket lätt. Genom att vaccinera dig mot pneumokocker ökar du ditt skydd mot lunginflammation.

Under november månad får du som är medlem Riksförbundet HjärtLung 150 kr rabatt på vaccin mot pneumokocker (Prevenar 13) på Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar. Min Doktors 23 vård- och vaccinationsmottagningar ligger alla i anknytning till Apotek Hjärtat, ofta vid ett ICA Maxi.

Erbjudandet gäller när du uppger koden HjärtLung/MinDoktor i kassan och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Välkommen på drop-in på din närmaste mottagning.

Du kan söka digital vård hos oss på Min Doktor och få kontakt med läkare dygnet runt via Min Doktors app eller att besöka mindoktor.se

Innan du vaccineras görs en bedömning och du blir tillfrågad om eventuella sjukdomar och allergier av den som är medicinskt ansvarig vid din vaccinationscentral.  

Är du inte medlem ännu? Bli medlem här idag.