HJÄRTLUNGTRÄFFEN SKARABORG.

HJÄRTLUNGTRÄFFEN SKARABORG.

 

Ett stort antal medlemmar och inbjudna hade mötte upp till en gemensam dag med föreläsningar, av hjärt och lungläkare samt trevlig samvaro.
Ordf Ing-Britt hälsade alla välkomna till Arenan Skövde. Först ut var Hjärtfonden KSS ordf Jan Ejdebäck som berättade om vad fondens pengar går till. Lungläkare Anders Plank stod härnäst på programmet. En intressant föreläsning om andnöd och dess orsaker samt hur det kan behandlas. Publiken fick oxå ställa frågor som besvarades av Anders Plank.
Till lunch serverades en god laxrätt med olika tillbehör, samt kaffe och kaka. Allt flöt utomordentligt då vi hade bordsservering som sig bör, vi var nästan 250 deltagare.
Ing-Britt informerade att var fem föreningar och några inbjudna som deltog. HjärtLung Falköping , Lidköping, Skara och Mariestad samt Skövde föreningen som var värd denna gång. Detta är träffar som vi har vartannat år och brukar cirkulera mellan de olika föreningarna. Hjärtfonden KSS ger oss bidrag till dessa träffar, utan det bidraget skulle vi inte ha råd att ordna dessa dagar.
Nu var det dags för Hjärtläkare Daniel Hellner att föreläsa om förmaksflimmer, behandling och blodproppsförebyggande behandling. Som alltid när Daniel är hos oss och föreläser är det väldigt uppskattat. Många frågor fick vi svar på.
Dagens underhållning stod Herr och fru Hackspett för, med hjälp av Hans Örtlund som berättade om Sven-Ingvars. Programmet var ”ett litet rött paket” en hyllning till Sven-Ingvars.  Dagen avslutades med frukt och dryck.
Dagen avslutades med att länsföreningens vice ordf tackade för en välordnad och trevlig dag.