HLR Information

HLR Information

För information om kurser i HLR se här nedan eller gör ett val på HLR rubrikerna till vänster

Alla vuxna, även tonåringar, bör utbildas i HLR och vår förening utbildar nu för både Barn-HLR och Vuxen-HLR.

Är du HLR utbildad så har du möjlighet att rädda livet på både egna familjemedlemmar och andra medmänniskor som du råkar vara i närheten av när de drabbats av hjärtsillestånd.
På kurserna lär man sig också att koppla upp, lyssna på och att utföra HLR via en hjärtstartare. Det är därför mycket stimulerande för Bo-Jonny Stockhaus, Eva Lorenz och  Yvonne Haglöf att genomföra dessa HLR-kurser. Vi har nu fått ytterligare möjlighet att utbilda våra medmänniskor i hur de kan rädda andra människors liv. Våra nya instruktörer heter: Magnus Morenius och Susanne Tall.
Bo-Jonny, Yvonne och Eva är dessutom länshuvudinstruktörer i Stockholms Länsförening för Hjärt-Lungsjuka.
Både föreningens egna medlemmar och deras anhöriga har deltagit. Dessutom har några utomstående och företag tagit kontakt med oss och de har naturligtvis också fått utbildningen. 
Några, som har alltför ”onda kroppar”, har varit med och lyssnat för att kunna hur man tar kontakt med SOS 112 och vägleda friska personer som orkar utföra HLR vid en akut situation.

Vi har minst 15 st dockor, som man lär sig tekniken på. Efter varje lektion spritas kontaktytorna av och lungorna byts ut. Du har därför alltid en ren docka att öva på.

Det är HLR-rådet som ger anvisningar om hur HLR skall utföras, se även denna länk:  www.hlr.nu 

OBS:

  • Vi har fått en del nya direktiv vad gäller hur man utför HLR (hjärtlung-räddning). Det är därför viktigt att ni alla får denna nya kunskap på en repetitionskurs eller grundkurs. I mån av plats kan Ni haka på när vi ger utbildning på vår lokal i Orren för utomstående deltagare.
  • Föreningens hjärtstartare har flyttats och finns nu på vår expedition på Orren. Den tar vi med till Caféet på torsdagarna eller andra evenemang.

Kontakta gärna mig om du vill veta mera om föreningens HLR-utbildningar! 

Eva Lorenz 

 (E-postadress: eva.lorenz39@gmail.com eller mobil 0707139881 )