Äntligen jul!

Äntligen jul

Tyvärr har vi alla tvingats inse att denna jul inte blir riktigt som vi är vana vid. Kanske kan vi inte träffa dem vi längtar efter för att fira tillsammans. Men vi får göra det bästa av situationen som råder.

Kanske kan man ses utomhus på julafton och dricka varm glögg och äta pepparkakor? Man kan också ta en Coronasäker promenad tillsammans. Vi tipsar om ännu en Hälsans stig i Stockholmsområdet i nyhetsbrevet som mejlats ut till alla medlemmar. På hemsidan www.trippa.se finns fler tips på härliga vandringar. Surfa in för att se vad som finns i just ditt närområde. 

Lekar och dans kring granen var vanligt förr och är något vi borde ägna oss åt igen. Det är ett väldigt bra sätt att röra på sig mellan rätterna. Man kan även ställa ett sidobord med alla maträtter på i ett annat rum. På så sätt tvingas man resa sig när man vill hämta mer mat. När man julbakar kan man använda recept som innehåller rapsolja istället för smör. Promenaden efter julmiddagen gör underverk för att sänka fetthalten i blodet. En 15-30 minuters lång promenad gör att fetthalten i blodet halveras.

Med dessa små tips i juletid vill vi önska alla våra medlemmar en riktigt god jul och fin start på det nya året!God jul