2018 Vantalängan

Grillning på Vantalängan 2018

2018 - 06 - 10  

Strålande väder, vacker natur, trevligt sällskap, god mat och mycket vatten att dricka, vad kan vi människor mer begära?  Allt detta fick 48 medlemmar från Österlens HjärtLung förening uppleva söndagen den 10 juni vid Vantalängan nära Brösarp.

Grillen var igång redan vid 12-tiden. Alla hittade en plats i skuggan och träffen var igång. Mycket prat, glada skratt och korvar som ljudligt sprack på grillen hördes över nejden. När allt grillat intagits berättade Ulla Nilsson lite trevlig historia runt Vantalängan. Sen blev det boule, pilkastning och många försök att få en fem- eller tiokrona som släpps över en hink halvfull med vatten att hamna mitt i bottens centrum. Trots många ihärdiga försök visade det sig omöjligt.

Nu blev det en liten tipsrunda i naturen eller vid borden för dem som hade svårt att ta sig fram i ”vild” natur. Bland de synnerligen knepiga frågorna fanns frågan om varför en strumpa ofta försvinner vid tvätt. Alla var överens om att det är en naturlag som gör detta. På tretton frågor var det fyra som hade 10 rätt. En utslagsfråga fick avgöra vem som blev vinnare. Det gällde att gissa hur många makaroner som fanns i en glasburk. Kaffetarmen drog och därefter avslutades den trevliga söndagseftermiddagen.