Motion

Vår anpassade motion har vi hos Malmö Kanotklubb.

 

  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Gymnastiken är en subventionerad förmån för föreningens medlemmar.

Du är välkommen att besöka oss för att se hur vi tränar.
Vill du prova på eller deltaga måste du av försäkringsskäl först kontakta gympaledare.

Vårens gymnastik inomhus avslutas tisdag den 23 maj. Det blir ingen gympa på Kristi Himmelfärdsdag den 18 maj som ju är en helgdag. Det bir heller ingen inomhusgympa den 25 maj på grund av personalbrist. Vi fortsätter med cirkelträning på måndagar kl 9 under sommaren för en kostnad av 20 kr/gång

Tid                                 9.00                       10.00                          11.00

Måndagar                    cirkelgympa              -                                   -                     

Tisdagar                           –                              -                                   -

Torsdagar                        -                               -                                   -

          

Stavgången fortsätter däremot under hela sommaren, som tidigare på tisdagar kl 10.00 och från och med 25 maj även på torsdagar kl 10.00. 

Stavgången utgår  från kanotklubben och varar en timme. Den startar med uppmjukning, innehåller inslag av gymnastik och avslutas med stretching

Gymnastik och aktivitetsledare: 
Lena Andersson 0705-49 41 52 
Elsa Holmgren    0706-22 21 28
Gunilla Friman    0703-06 45 68

Vi har flera olika gymnastikgrupper och hoppas att någon av dem skall passa för just dig. Vi kan inte anpassa gymnastiken till var och en utan i stället gäller att var och en deltar efter sin egen förmåga. Gympapassen startar med lite uppvärmning och avslutas med stretching och avslappning.


Gympa är gymnastik som leds i takt till musik. En mycket uppskattad motionsform som är bra för koordination, rörlighet, kondition, styrka och balans. 

Sittgympa är särskilt lämplig för dig som vill känna lite mer säkerhet, men tro inte att du får sitta och lata dig. Du får samma motionsmöjligheter som med den vanliga gympan. Den kunde förresten heta sitt och stå gympa för en del moment utförs stående, men då har du stolen som stöd om det behövs.

Cirkelgympa är ett antal stationer som besöks i tur och ordning och här är musiken bakgrundsmusik. Liksom de andra grupperna är den bra för koordination, rörlighet, kondition, styrka och balans. Detta är gruppen för dig som vill anstränga dig lite extra med tyngdpunkt på kondition och styrka. Här är det viktigt med disciplin för ordningens skull.

Dessutom har vi stavgång utomhus. 
Stavgång kan vara ett bra sätt att förbättra konditionen och samtidigt stärka muskler och skelett. Vid stavgång kan du höja pulsen mer än vid en vanlig promenad. Framförallt är det muskler i benen, magen, ryggen, armarna och bröstet som får arbeta. Du använder överkroppens muskler mer än vid en vanlig promenad. Stavgång är mer effektiv träning än en vanlig promenad och belastningen på musklerna fördelas jämnt. Start med uppvärmning, små uppehåll för gymnastik och avslutning med stretching ingår.
Vi brukar avsluta med lite uppfriskande dryck på kanotklubbens trädäck.

Kostnaden för gymnastik inomhus är 450:- per termin och betalas till föreningens bankgiro  340-2526.
Stavgång utomhus är gratis.