Medlemsmöten och aktiviteter

Medlemsmöten och aktiviteter.

Ni tycker kanske att det ser konstigt ut att vårens program ligger kvar, men det skulle bli lite tomt här om jag tar bort det, och våren är ju knappt slut.
Nu behöver styrelsen tid för att förbereda hösten. Lite sommarledigt vore inte heller fel. Det tar som sagt tid att få fram ett program. Bland förslagen finns för september en föreläsning av dietist, för oktober föreläsning om hjärtsjukdomar, för november föreläsning om lungsjukdomar och i december brukar det alltid bli lite trevlig underhållning, så det blir det ganska säkert i år också.
Det finns säkert fler trevliga förslag men ännu är det ju bara idéer. Innan dess skall t ex tänkta föredragshållare eller underhållare kontaktas och dag bokas in.
Så är det, styrelsen arbetar för fullt men det tar "lite" tid att få fram ett nytt program.

                                           Medlemsmöten våren 2023.


                22 februari,  Årsmöte. Efter årsmötet fortsätter vi med lättare underhållning. Det blir musikgissningstävling och en enkel maträtt. Gratis för deltagare enbart på årsmötet, men om du vill stanna kvar för mat och underhållning vill vi att du senast 10 dagar före mötet betalar in 50 kronor till föreningens bankgiro och anger namn och vad inbetalningen avser. 
Årsmöteshandlingarna kommer att finnas tillgängliga på HjärtLungs kontor på Annebergsgatan 15 under 14 dagar före årsmötet enligt stadgarna. Kontakta ordf. Gunvor Svensson, tel 070-6045300.


22 mars.  Tyvärr måste vi ställa in detta medlemsmöte ! 
I samband med att restaurangen får ny innehavare kommer matsalen att hållas stängd ett tag för renovering. Det innebär att vi inte har någon lokal för detta medlemsmöte. Vi hoppas att kunna ha mötet med anknytning till hjärtsjukdomar under hösten i stället.

19 april.  Föredrag av polis Freddy Nilsson och poliskollega i Malmö.
Om Seweds-projektet och det, som nu uppmärksammats om bedrägerierna mot äldre.
Enkel maträtt serveras efter föredraget.  50:- betalas in på föreningens bankgiro, som anmälan.

24 maj.  Underhållning med musik av Elvis.
En överraskning med Magnus Mårtensson som också innebär avslutning på vårens medlemsmöten. 
Mat serveras som är lite extra, och 75:- kr skall betalas in på föreningens bankgiro som anmälan.

                                                       ----------------------------------

Våra medlemsmöten har vi kl. 15.00 i Annebergsgårdens restaurang.
Annebergsgatan 15, restaurangingången om inget annat anges i programmet.
För anmälan och beräkning av fika vill vi att du senast 10 dagar före mötet betalar in deltagaravgiften på föreningens bankgiro 340-2526. Det är också viktigt att du då  anger ditt namn och det möte eller aktivitet som inbetalningen gäller

Avgiften för ordinarie medlemsmöten är 50:- och för säsongens sista möte 75:-

 

Aktiviteter för våren 2023

 • 26 april kl. 11.00 OBS tiden! VÅRPROMENAD I SLOTTSPARKEN MED Sandra Nilsson.  Med ett intressant program. Högst 12 deltagare och kostnad 40:- / deltagare.
  Anmälan helst via e-post info@malmo.hjart-lung.se eller direkt till Sandra Nilsson,
  tel. 073-60 04 237.   

 • Öppet hus den 10 maj är inställt.
  Anledningen till detta är att vi numera har "öppet hus" varje tisdag kl 14 - 16 i vår nya lokal
  på  Annebergsgatan 15 A. Porttelefon finns i entrén.

 • 31 maj kl 10.00  KULTURPROMENAD med Anders Reisnert. (Ersättare Sven Rosborn om Anders R. får förhinder). Max 20 personer. Kostnad 40:- / deltagare.

  Start kl 10. 00 vid Karl X Gustavs ryttarstaty på Stortorget och avslutning kl 11.00 vid S:t Petrikyrkan. Anmälan helst via e-post info@malmo.hjart-lung.se eller direkt till Ann Berning
  Tel. 070-5496865

 • 7 juni och 13 juni.  BUSSTUR med Mårtenssons buss. 
  Det var så många som anmälde intresse för bussturen att styrelsen beslutade ordna en extra buss. Av praktiska skäl gick det inte att komma med två bussar samma dag så därför blev det uppdelat till 7 juni och 13 juni.
  Mötesplats utanför Stadion, John Ericssons väg (snett emot Pildammsparken).
  10.00 Avresa. Vi åker längs Öresundskusten mot "Sundets pärla" Helsingborg.
  11.30 Vi anländer till Sofiero slott där vi får en guidad visning i parken med fokus på botanik och historia. Efter rundvandringen serveras dagens lunch i restaurangen.
  14.00 Besöker vi Arilds vingård. Här får vi en vingårdsvisning där ett tankprov av gårdens vin ingår.
  15.30 Har vi kommit till dagens sista besöksmål, Flickorna Lundgren på Skäret. Här blir vi serverade kaffe med de berömda vaniljhjärtan som Kung Gustav VI Adolf ofta njöt av i kaféets trädgård.
  18.30 Tillbaka i Malmö.
  Kostnad 300:- kr inbetalas till föreningens bankgiro 340-2526 efter bekräftelse om plats. Lunch och fika ingår. Begränsat antal deltagare.  Anmälan senast 2 veckor före avresan till Sandra Nilsson tel. 0736-004237 kl. 19-21 måndagar och onsdagar, men anmäl om möjligt till föreningens e-post  info@malmo.hjart-lung.se 
  Bussbolaget behöver veta hur många deltagare som har rullstol eller rullator (meddelas till Sandra).

  Övriga aktiviteter

 • Digital kurs i ABF:s regi. Vill du lära dig mer om bashantering av vardagliga problem med platta och mobil? Även fortsättningskurser enligt önskemål. Ingen kostnad.
  Plats är ABFs lokaler Spånehusvägen 47 i Malmö
  Anmälan till Ann Berning  ann.berning@live.se eller tel. 070-5496865.

 • Samtalsgrupp. Känner du att du vill träffa och dela erfarenheter om KOL med andra medlemmar som har/har haft liknande lungproblem som du själv? Kontakta Karin Andrée 073-0323266.
  Plats är ABFs lokaler Spånehusvägen 47 i Malmö. Ingen kostnad.

  KOL-skola kommer att anordnas i samarbete med lungkliniken på UMAS. Tid och plats meddelas senare. Ingen kostnad.

 • Boule.  Vill du komma med och spela Boule kontaktar du Kerstin Nilsson på 040-467635 eller

  070-5223547. Vi spelar i Bunkeflostrand där det finns gratis parkering, tillgång till toalett och naturligtvis fin boulebana. Vi räknar med att det blir på torsdagar kl. 10.00 som vi kan boka banan. Men för att det ska bli av behöver vi vara minst 10 deltagare. Så du som är intresserad, hör av dig till Kerstin Nilsson så får du veta mer.