Styrelsen informerar

Styrelsen informerar

2016-06-17

Ja under våren händer det mycket och förutom våra styrelsemöten har vi som ni säkert vet haft föreningens årsmöte. Sista helgen i april, alltså ”Valborgshelgen”, så var det dubbelt upp för oss. Dels var det en Vikingträff på Örenäs slott i Skåne, och dels var det Nordisk möte i Köpenhamn. Helgen därefter hade vi styrelsemöte följt av två dagar länsordförandemöte.

Ja våren är en tid med mycket möten. Malmö var platsen för föreningens årsmöte och vi var ett 40- tal som deltog. Ådne Steen, Ewa-Gun Westford och Lars Larsson var några av de som höll i intressanta föreläsningar. Själva årsmötet gick galant och vi fick en ny styrelseledamot samt en vakant. Vilka som är med i styrelsen ser ni på Styrelsens sida.

Vi har berättat att vi numera har en postbox och att alla i styrelsen jobbar hemifrån. I och med detta så kommer vi lägga våra styrelsemöten runt om i landet och i samband med det ha en Vikingträff på eftermiddagen/ kvällen. Det är för vi vill ju träffa så många som möjligt av er medlemmar och vi hoppas att ni tycker detta är ett bra sätt att både träffa oss i styrelsen men också att få till en Vikingträff som förhoppningsvis kommer leda vidare till ytterligare träffar eller andra aktiviteter. 
Bara för att både ni och vi ska kunna planera så har ni här en lista på de platser som i nuläget är bokade:
• 19 augusti - Karlstad
• 16 september - 5-6 platser runt om i Sverige
• 7-8 oktober Umeå - ( två halvdagar med föreläsningar och övernattning)

Vi hoppas att ni tar er tid att komma om ni bor inom rimliga avstånd vill säga. Vi i styrelsen skulle uppskatta det.

Vissa saker lägger man ner mycket tid på som i vissa fall inte genererar i något alls. Då tänker jag bl.a. på sponsring. Mycket tid går åt och tyvärr ger det inte lika mycket tillbaka som vi ibland önskar. Så tänk vad oerhört glad och lycklig jag blev när jag fick ett telefonsamtal strax efter årsmötet där en av deltagarna hade hört detta och insåg att hon skulle försöka hjälpa till.

Ett annat sätt är att var och en av oss pratar varmt om sponsorhuset och självklart att vi själva handlar genom dom när vi handlar online. ”Många bäckar små blir till en å” som talesättet är. Hjälps vi åt så blir det både enklare, roligare och vi kan sponsra föreningens medlemmar till olika aktiviteter framöver.