Resa i det blå 2016

Resa i det blå 016

I strålande sol och varmt vårväder gjorde Norrköpingsföreningen HjärtLung på tisdagen sin traditionella "Resa i det Blå".

Som vanligt hade föreningens reseledare EvaBritt Lundqvist tillsammans med Classe på Hällestabuss ordnat en i alla avseenden lyckad dag med besök på hemliga mål.

                    

Första stoppet blev fika på Cloettaoch godisköp för att sedan fara vidare till Vadstena slott där lunch i stora festsalen väntade liksom självaste slottsherren Gustav Vasa, som gav en spännande historielektion från sin tid som slottsherre.

            

Därefter kom ett överraskande besök hos Mariadöttrarna i Heliga Hjärtats Kloster vid Omberg, där vi fick delta i en sångmässa och sedan möta två av systrarna som berättade om systrarna och verksamheten vid klostret och som också svarade på alla frågor. Detta var ett besök som gav mycket och verkligen uppskattades av resedeltagarna.

                         

Avslutningen på en  lyckad och fin dag blev bussfika och besök påflygvapenmuséet i Malmslätt  där man fick fin guidning och en återblick på det kalla krigets epok och bl a nedskjutningen av en svensk DC3 -a  öster om Gotland.

Text: Arne Jonsson  Foto:  Jan Lundqvist