Pausa i 2 minuter – och läs detta

Pausa i 2 minuter – och läs detta

1. Låt oss säga att klockan är 17:25 och du är på väg hem efter en dag på jobbet.
2. Plötsligt börjar du uppleva smärta i bröstet som strålar i armen och käken samt i hjärtat. Du är cirka fem kilometer från närmsta sjukhus. Kommer du orka och hinna dit?
3. Du har fått HLR-träning, men kursledaren berättade inte hur man gör det på sig själv. Hur man överlever en hjärtinfarkt när man är ensam och saknar hjälp. Den person vars hjärta slår hårt och börjar känna sig svag har kort tid på sig innan man förlorar medvetandet.
4. Men man kan hjälpa sig själv genom att hosta upprepade gånger och mycket kraftigt. Ta ett djupt andetag före varje hostning och hostan bör vara djup och långvarig, som när man hostar upp slem från botten av bröstet. Andning och hostning bör upprepas varannan sekund och pågå tills du kommer till sjukhuset eller tills hjärtat börjar slå normalt. Djupa andetag gör att syre kan erhållas i lungorna och hoströrelserna höjer hjärtat och blodet cirkulerar. Trycket på hjärtat hjälper också till att återställa normal hjärtrytm. På så sätt kan de som drabbas av  hjärtinfarkt komma till sjukhuset och få vård.
5. Ämnet berör många eftersom det handlar om att kunna rädda sitt eget liv. Genom att sprida detta kan vi bidra till att spara liv. Så här gör du:  ❤ Kopiera, klistra in, sänd.