Försommarens Aktiviteter

Försommarens Aktiviteter

Vi har nu under en kort period i Hjärt och Lungas föreningen i Markaryd haft lite utflykter och sommar fest.

Vi kan ju börja med att vi en kväll körde till Hishults konsthall och fick oss en hel kväll med både konst och roliga statyer i trädgården Allt satt perfekt och kvällen avslutades med härlig paj dricka, kaffe och kaka.


Här välkomnas vi av gubben i trä
Här får vi information om konsten som visas


Här bjuds på paj, kaffe och kaka


Ett naturligt konstverk

Sen hade vi den årliga sommar festen på mellangården i Markaryd där vi serverades sill och potatis samt glass, grädde och jordgubbar till efter rätt. Vi var 90 personer som avnjöt detta. Sen var det underhållning med Gunnar och Yvonne från Lenhovda som spelade dragspel sjöng och drog roliga historier, allt lika trevligt.

Eftermiddagen avslutades med lotteri och alla tyckte det hade varit en fin dag.


Här är vi samlade och väntar på sill och potatis


Underhållarna för kvällen; Gunnar - Yvonne från Lenhovda


Maj-Lis säljer lotter för eftermiddagens dragning


Här är den verkliga Järntrusten som sköter alla våra träffar med mat, kaffe och allt vad det innebär!

Vi har också varit ute på den årliga utfärden Ut I Det Blå som startade i Traryd på morgonen och plockade upp folk på vägen till Markaryd där sista gänget gick på, nu blev det spännande vad hade våra reseledare Eivor och Lennart Håkansson tänkt ut denna dag. Gissningarna började så fort vi lämnade byn, Vi landade först på ett ställe som heter Trumpetarbostället nere vid Billinge och fick uppleva en fantastisk resa i en uppbyggd gård i en 1700 till 1800 tals miljö, detta har då ägaren Lennart Gunnarsson och hans hustru Lotta själv hållit på med i många år.

En upplevelse som man sen kommer att glömma. Sen serverades det kaffe och frallor innan resan skulle fortsätta.

Tillbaka i bussen började gissningarna igen, Vi kom så småningom fram till Vikens Hamnkrog och där serverades lunchen ett fint ställe och god mat. Nu var vi mätta och belåtna tillbaka i bussen och nu var det ganska tyst en stund, men vi åkte till det stora outlet i Höganäs och fick tid till att handla om vi önskade. En skön stund att strosa runt i affärer. Nu var det den sista anhalten till eftermiddags kaffet och var skulle vi nu då.

Jo till Skottorps slott där vi skulle inta fika och få en guidad tur på slottet även detta blev en härlig upplevelse. Ut I Det Blå har gått i det kulturella tecknet. Alltså en hel dag med bara nöjda resenärer. Tack Eivor och Lennart


Nu är vi på väg ut i det blå, gissningarna bara haglar - vart ska vi?


Lennart Gunnarsson berättar om sitt fantastiska hus.


Här berättar Gunnar om sina gula ankor som han ruvar i skjortan.


Gunnars fru Lotta stod för fikan, frallor och kaffe


Eftermiddagskaffet skall ståndsmässigt intagas på skottorps slott där vi även fick en guidad tur!