Ordföranden har ordet

 

Ordf. Margaretha Edman har ordet.

 

Glad misommar.JPG

Hej alla hjärtmedlemmar!

Då är det dags att fira midsommar, denna härliga tradition med midsommarstång, sill och nypotatis och sist men inte minst de härliga stora jordgubbarna med en klick vispgrädde på.

 I vår kunde vi äntligen genomföra ett vårprogram. Påskfest på Hemvärnsgården, 3 rätters på Stadsterassen, promenader och gökotta i Skipås. Den 9 juni fick våra 85+ medlemmar uppleva en bussutflykt till Ästad vingård. Lunch intogs och därefter en busstur i vår vackra natur, Åkulla, Öströ innan vi körde tillbaka kustvägen mot Falkenberg.

Glöm inte att hålla utkik efter nya höstprogrammet. Väl mött till hösten.

Nu önskar vi i styrelsen er alla en riktigt härlig midsommar och sommar

Margaretha.

Hej alla medlemmar!
I skrivandet stund skiner vårsolen varm och stark, precis som vi känner oss inombords inför vår och sommar.
Fredagen den 8 april kunde vi ha vår efterlängtade Påskfest efter 2 års uppskjutande. God mat och mycket mat ifrån Ekholmens restaurang. Lotteriringarna tog snabbt slut. Vinsterna bestod av underbara gula påsk arrangemang. Happes orkester ifrån Halmstad underhöll oss med snapsvisor, allsång och senare med go musik. Dansen satte genast igång efter dessert och kaffe, och det blev en hög och härlig stämning. Vi i styrelsen tackar alla de som kom och deltog i festen. Gästerna gör festen! se foto från festen under fliken foto 2022
Onsdagen den 20 april startade vi upp med vårpromenaden. Det kom en liten skara som promenerade i vår vackra och soliga kväll med start Scoutgården vid Vallarna. Vår egen medhavda fika smakade ljuvligt i solen.
Vårens promenad kommer också vara onsdagen den 4 maj och
18 maj kl. 18.00 med start på samma plats. Välkomna.
Gökotta torsdagen den 26 maj kl.8.00 med samling vid Falkhallen. Samåkning till naturreservatet Skipås. Medtag egen kaffekorg och något att sitta på. Har ni några funderingar om något gällande samåkningen? Kontakta gärna mig Margaretha på 0723049949 eller någon annan i styrelsen.
Väl mött under våren
Margaretha

image006gp.png

nytt julbrev.JPG

Hej alla medlemmar!

Äntligen så håller ni höstprogrammet i er hand.

Året 2020 och stor del av våren i år har ju varit mycket speciell. Jag hoppas att de allra flesta är vaccinerade och har under sommaren kunnat träffa sina nära och kära.

Gällande höstens aktiviteter så hoppas jag att det ska falla er i smaken.

Riksförbundet kommer att ha en gemensam Kickoff vecka i hela landet v 37. Syftet med veckan är att visa att vi finns. Visa att vi är igång igen. Bjuda in gamla som nya medlemmar.

Det innebär att vi i Falkenberg kommer att starta upp den veckan med stavgång på Vallarna, promenad vid Laxstugan och på söndagen HLR visning och goa låtar med Elvis4ever i Argus salen i Falkenberg. Allt detta och mer om aktiviteterna under hösten kan ni läsa om i häftet.

Det skulle vara väldigt härligt att se att våra gamla såsom nya medlemmar sluter upp på våra aktiviteter i höst. Det kommer vara så att de flesta aktiviteter måste ni förboka, så först till kvarn.

Till sist glöm inte att det är tillsammans vi gör vår förening levande.

Väl mött i höst!

Margaretha

blobid0.png

Hej alla hjärtevänner.

De flesta av medlemmarna har nu fått sina två sprutor, och kommer alldeles säkert njuta av att träffa nära och kära i sommar. Det har varit en mycket speciell tid som vi nu har levt och lever i, och vi kan nu behöva både grönska, sol och gemenskap.

Vi i styrelsen arbeta på att vi ska få ett så bra och innehållsrikt höstprogram som det bara är tillåtet. Vi ser verkligen fram emot att skicka iväg detta under eftersommaren. Men till dess ut och njut av sommaren. Passa också på att värva nya medlemmar. Fram till 31 juli är kostnaden för att bli medlem 100 kr! Medlemskapet gäller t om året ut. Därefter är kostnaden 200kr/år. Sprid också vilka trevliga aktiviteter och härlig gemenskap vi har.

Nu önskar vi i styrelsen er alla en fin och glad midsommar

Margaretha

blobid1.png

 Hej alla härliga medlemmar.

     Jag vill börja med att tacka för ert förtroende att få vara er ordförande i kommande period. Mitt första ordförande år, startade med att Covid -19 tog ett fast grepp i oss alla i Sverige och övriga världen. Jag har under året som gått fått en större inblick i våran förening, och samtidigt lära känna mina härliga medlemmar i styrelsen. Flera av dessa har lång erfarenhet, och det känns tryggt för mig att ha dessa personer med i gruppen. Vi fick pröva på att göra ett årsmöte via poströstning för första gången och det blev ju något nytt för oss alla, samt att vi nu mer har digitala månadsmöten i styrelsen. Ett bra och nytt sätt att kunna ”träffas” och samtidigt kunna se varandra när nu det är som det är. Man lär sig alltid något nytt som någon sa.

     Ett litet glädjeämne som kan få stor betydelse är att vaccineringen har satts igång. Det kommer visserligen att ta många månader och 2 sprutor innan vi kan räkna med någon effekt, men vi är på gång.

     Jag vill samtidigt tacka er som tog er tid att poströsta. Det betyder mycket att du som medlem tar ditt ansvar, så att vi kan fortsätta att hålla vår förening i gång och att hitta stimulans och kunna träffas i härliga möten och aktiviteter.

    På tal om aktiviteter, vi kommer att planera in under april -maj uteaktiviteter som kan passa de flesta. Håll utkik på vår hemsida, dagboken i HN och på Facebook. Vi kommer dock inte göra utskick av något programhäfte denna vår. Alla får vara med att hjälpas åt att sprida till de som inte ha en data. Med  hopp om att vi kommer att trycka ett häfte till hösten.

     Samtidigt har vi stort utbud på Riksförbundets hemsida. Massor att hämta där, spännande föreläsningar, gympa, ja det finns massor av tips. Så ta en titt så kanske det finns något som ser spännande ut just för dig.

    Snart är den härliga våren här, vi får njuta och se vad den har att ge.

    Margaretha ordförande

 

blobid2.png

  Hej!

Jag vill först och främst önska alla våra medlemmar ett gott och friskt 2021.
Året 2020 är ett år som verkligen tog hela världen i gungning, och även i nutid.
Vi väntar alla på att allt ska bli som ”vanligt”, och att vaccinet når oss alla snarast.
För min del som ny ordförande i vår förening, har jag haft tid att lära känna verksamheten under året som gått. Vi i styrelsen har haft det lite knepigt som ni kanske förstå. Bokningar av aktiviteter som sedan avbokas, och huvudbry gällande höstens och även våren 2021 års planering. Nu är ju det mesta lagt på is, utom årsmötet. Ett möte som kommer bli annorlunda än vad det brukar. Styrelsen har beslutat att årsmötet kommer ske vi poströstning.
I denna vecka. (3) ev. också v. 4 kommer en kallelse till årsmötet skickas ut per brev till alla våra medlemmar. Ca 376 st.
I kallelsen står det också att ni måste anmäla er för att få röstsedel och övriga handlingar, sista datum för anmälan är 31 jan(Se kallelse).
Jag hoppas innerligt att det är så många som möjligt som anmäler sig!
Därefter utskick av röst/svarsblankett och övriga handlingar. Med sista datum för inskickade röst/svarsblankett är 15 feb.
Nödvändigt material såsom verksamhetsberättelse, valberedningens förslag mm. kommer inom kort finnas tillgänglig på vår hemsida.

Jag/ Vi hoppas att vi snart ska kunna ses igen fysiskt.
Tack för din medverkan vilket betyder mycket för föreningen.

Med hjärtliga hälsningar
Styrelsen genom ordförande Margaretha Edman

 

           blobid3.png

                  blobid4.png 

              

  blobid5.png

          

     

6 juni

I dag är det svenska nationaldagen där vi som har flaggstång hissa vår svenska flagga. Det är också snart dags för alla skolavslutningar vilket vi minns med en härlig känsla. I år blir det annorlunda med anledning av Covid -19. Ett år som vi alla kommer att minnas länge. Det känns mycket  tråkigt att vi inte har kunnat genomföra våra planerade och bokade aktiviteter under våren i föreningen. Många träffas på promenader (på behörigt avstånd från varandra) för att på så sätt hålla kontakten och få information om något hänt, om någon medlem behöver hjälp med handling eller något annat. Vi lever med förhoppningen att vi kan återuppta vissa aktiviteter till hösten.

Jag önskar er alla en härlig nationaldag och var rädda om er.

Margaretha Edman

Gökotta.   

Gökotta är en svensk tradition att ge sig ut på picknick vid den tid på våren och morgonen då göken börjar gala. I vår blir det lite annorlunda. När vi i dessa COVID-19 tider har fått ställa in alla aktiviteter, allt från påskbuffé till vårens promenader och andra härliga möten, som vi alla har sett framemot. Så får vi alla försöka finna oss i att inte ge efter, utan att se framemot sol och värme, och att vi får vara ute på promenader och gökotta på egen hand och med avstånd. Min start som ordförande blev lite snopet kan man säga, men när detta är över, blickar vi alla framåt och hoppas på att vi snart kan ses.

Margaretha Edman

 

Vi blickar framåt....vad väntar bakom hörnet?

Till medlemmar, sponsorer/annonsörer och allmänheten.
Även om vi inte vet vad vi blickar fram emot så måste vi få drömma om tider när det här är över. 
För närvarande är alla aktiveter stoppade p.g.a. coronaviruset men vi börjar planera för hösten 2020

Då ska vi hitta på något riktigt kul!
För närvarande är det svårt att sia om framtiden/hösten.
Så fram tills detta är över hoppas vi att du följer oss via Facebook, Hemsida och när det åter är dags –ta del av vårt nya program.

Vi önskar er allt gott och att ni tar hand om er själva och varandra, följ de rekommendationer som ges men fortsätt att hitta glädjestunder och kommande aktiviteter i vår förening.
Styrelsen/ordf. Margaretha Edman.

Hallands Nyheter av Lena Berglung/foto Håkan Bergström

27 februari blev Margaretha Edman ordförande i Falkenberg HjärtLung.– Jag hade en massa idéer. Jag tycker om att ordna fester och annat roligt så att människor kan träffas.Men det får vänta.

HJÄRTLUNG I FALKENBERG

Bara dagarna efter att Margaretha tagit över ordförandeskapet i Falkenbergsföreningen började svenskarna inse coronavirusets allvar. Larmrapporter och varningar duggade tätt, framför gällde varningarna människor med hjärt- och lungproblem, att de måste undvika smitta.

– Jag var taggad som ny ordförande och ville värva fler sponsorer, nya medlemmar och ordna fler aktiviteter. Jag såg framför mig hur det hela skulle växa (skratt). Istället har jag fått ställa in nästan allt. Det känns, ja...vad ska vi göra nu? Vi skulle ha en stor påskbuffé med musik på Hemvärnsgården 3 april, den fick vi ställa in.

Margaretha suckar. Men trots det stora antalet medlemmar med hjärt- och lungproblem i föreningen har få hört av sig för att få information eller annan hjälp.

– Jag tror att de flesta har fått den information de behöver genom radio, tv och tidningar. Det kommer ju hela tiden. Och jag hoppas att de som behöver hjälp har fått det. Det är ju lite lättare i en stad som Falkenberg.

Själv är Margaretha, 60 år, frisk som en nötkärna. Anledningen att hon gick med i HjärtLung går att stava b-o-u-l-e.

– Jag och min man blev lockade av ett annat par som också är stödmedlemmar att följa med och spela Boule. Det var jättekul och vi träffade många trevliga människor. Vi bestämde oss för att bli stödmedlemmar så vi kunde fortsätta vara med.

Margareta är van att ha mycket att göra och gillar att organisera. I många år har hon arbetat som butikschef i olika butikskedjor, det är därför hon bland annat är bosatt i Falkenberg.

– När min förste man gick bort blev jag erbjuden att bli butikschef på Synoptik i Halmstad och tackade ja. Då valde jag mellan att flytta till Halmstad eller Falkenberg. Jag bodde i Malmö och hade besökt Falkenberg mycket eftersom min syster bor här. Jag valde Falkenberg på grund av min syster och att jag tycker att det är en fin stad och jag har alltid trivts här.

Det är beslut Margaretha inte ångrat, så småningom flyttade även hennes föräldrar till Falkenberg från Kalmar där Margaretha är uppvuxen

Det sista arbetet Margaretha hade, innan hon bestämde sig för att sluta jobba var på Arbetsmarknadsavdelningen på Falkenbergs kommun.

– Min man Börje som är äldre än jag hade sålt sitt företag och slutat jobba, så vi bestämde att vi skulle vara lediga båda två och i stället ha lite kul. December 2017 slutade jag arbeta.

Och ganska snart sågs Margaretha med maken Börje på boulebanorna.

– Vi blev helt enkelt bitna.

Nu hoppas Margaretha att coronasmittan klingar av så snart som möjligt, att inga fler behöver riskera sina liv. Och hon hoppas sedan kunna värva fler medlemmar, även fler stödmedlemmar som inte har någon hjärt/lungsjukdom.

Föreningen, som har 360 medlemmar i åldrarna 55-95 år har egenvårdsombud, erbjuder hjärt-och lungräddningsutbildning, gympa och vattengympa. Margaretha visar ett programhäfte för våren 2020.

– Vi är ett gott gäng som gör mycket roligt ihop. Vi arrangerar vattengympa, studiecirklar, utflykter, föreläsningar och fester och boule. Vi har en fin lokal att träffas i, det finns hur mycket som helst som vi kan göra. Det har inte varit kul att ställa in och lämna återbud, men förhoppningsvis blir det bättre efter sommaren.

Hon har däremot ett tips, som kan hjälpa medlemmarna att hålla ut.

– Riksförbundet HjärtLung har infört digital gympa och yoga – DigiGympa. De som är uppkopplade kan var med. Genom att röra på oss mera och sitta stilla mindre mår vi bättre.

Margaretha Edman gick med som stödmedlem i HjärtLung i Falkenberg efter att ha testat boulen. Hennes plan är att värva fler medlemmar, både de som har hjärt- och lungproblem, men också stödmedlemmar som hon själv. Och så vill hon ha fler sponsorer. 
(Bild: Håkan Johansson)