Rapport från kongressen

Kongressen 2016

Rapport från kongressen

Kongressledamöterna Maud o Joh-Erik

Vi träffades på Visby flygplats Folke Frendin, John-Erik Larsson och Maud Holmstedt en varm solig morgon. Folke var inbjuden som gäst till Kongressen för det jobb han utfört som HLR-instruktör. John-Erik och jag åkte som ombud för Gotland.

Kongressen var förlagd till Aronsborg i Bålsta, Där vi möttes av Britt Frendin och  övriga förbundsstyrelseledamöter. Efter lunch öppnades kongressen med dans och sång av en grupp flickor som var riktigt duktiga.  Som kongressordförande valdes Ingela Thalén och Jan Björkman, som skötte sina uppdrag mycket bra.                                                                                   En gammal kvinna som varit medlem mycket länge i HjärtLung hon hade faktiskt medlemsnummer 60. Hon berättade om tiden då TBC härjade, vilket hon drabbats av i unga år. Det var otroligt intressant att lyssna på hennes berättelse, helt utan manus och teknik bara en mikrofon så vi kunde höra.  Efter en kort paus för incheckning och tillgång av rummen så fortsatte förhandlingarna och arbete i olika Workshops. Innan middagen så fick vi en timme egen tid. Vi passade på att ta en promenad i den fina omgivningen efter allt stillasittande.                                                            

Andra dagen fylldes av förhandlingar och omröstningar.  Ordförande Inger Ros omvaldes enhälligt likaså Sören Skoglund som 1:e vice ordf. Vid valet av 2:e vice ordf blev det sluten omröstningen och vår kandidat Allan Larsson vann, det kändes bra. Valen fortsatte och det blev sluten omröstning inte mindre än 5 gånger och ändå så blev det lotten som avgjorde vem som skulle bli suppleant i förbundsstyrelsen. Britt Frendin fick flest röster som ledamot till styrelsen, men vår kandidat som suppleant föll i lottningen. Vi fick en liten stunds egen tid före Kongressmiddagen så vi kunde fräscha till oss lite. Det var en smakfull, trevlig middag, där ev starkvaror betalades av oss själva – bra tycker jag. Ganska tidigt i säng inför nästa dags arbete som bestod i behandling av de sista motionerna och en del gäster som fick ordet.  Väl hemma på Visby flygplats var vi ganska trötta men också nöjda med att ha deltagit i en bra kongress. /Maud