Kygelvallen 2020

Kygelvallen

25 september 2020

Fredagen den 25 september anordnade HjärtLung Bollnäs-Ovanåker en medlemsträff vid Kygelvallen i Edsbyn. Vädergudarna var med oss, även om det var lite kyligt på morgonen. Ordförande Jan Fagerström hälsade ett femtiotal medlemmar välkomna, samt presenterade de närvarande styrelsemedlemmarna. Därefter följde en relativt kort tipsrunda på fotbollsplanen och vidare in i terrängen. Tolv frågor i olika ämnen och svårighetsgrad - utslagsgivande.

Dagens underhållning stod Durduon för - Harriet Arvidsson, Ola Dunderberg och Kenneth Lindberg. De hade även engagerat en solosångare och historieberättare, Göran Lagerhäll. Mycket uppskattad musik erbjöds så att besökarna blev danssugna, men det går ju inte att dansa i dessa coronatider.

I en musikpaus berättade Leif Hasselqvist om Edsbyns Skidklubbs historia. Det är skidklubben som äger och driver den mycket populära och välskötta anläggningen, med ideella krafter. Edsbyns Skidklubb har genom åren haft stora framgångar med bl.a. OS-medaljer för både herrar och damer. I fjol firade Skidklubben 50 år som egen förening, efter utbrytning från Edsbyns IF.

HjärtLung bjöd på korv med bröd, (sponsrat av lokal handlare) samt kaffe med kaka. Grillade korvar var mycket uppskattade. Utdelning av tipsvinster gick till femton lyckliga vinnare. Varsin HjärtLung-tygväska, att använda när dom exempelvis handlar. 

Ordförande föreslog att detta skulle bli ett årligt återkommande evenemang i Ovanåker, gärna i augusti och vårevenemang i maj/juni i Bollnäs. Särskilt när det blev en så välbesökt träff i Edsbyn. 

Text: Curt Fahren  

.

.Fikabordet är laddat och väntar på besökare

 

Harriet, Ola och Kenneth

.

.

.

.

.

.

.

Ibland klev Göran in och sjöng några gamla, kända visor och drog nåra historier

.

Leif Hasselqvist berättade historien om Kygelvallens utveckling.

Eva grillade korv

.

.

.

.

 Prisutdelning för tipsrundan