Hälsa våren!

Våren är här, och vårkänslorna bubblar. Vi kommer den 15 maj att uppmärksamma alla våra hälsans stigar runt om i landet med ett pressmeddelande.

Vi föreslår därför att ni som vill och har möjlighet hakar på och sätter välmående i centrum under en hälsovecka, den 15- 21 maj. Faller det väl ut kanske vi kan etablera veckan på sikt. Vi kan kalla det en ”testballong” som med er input framöver kan utveckla våra hälsofrämjande aktiviteter.

Varför inte bjuda in till ”Öppet Hus” såväl ute som inne, en prova- på- dag med hälsoaktiviteter och rörelseglädje i centrum. Ett utmärkt tillfälle att skapa intresse för trevliga aktivitet såsom yoga, gympa, linedance eller varför inte gå stavgång tillsammans.

De föreningar som har en Hälsans Stig i sin närhet har fina möjligheter till hälsosamma promenader tillsammans. Slå ett extra slag för hjärtat och Hälsans Stig. Vi kan alla gå tillsammans! Ordna med fika, gör promenaden till en kulturvandring eller en motionsrunda och bjud in alla att delta. Varför inte en tipspromenad, förslag på frågor finns att ladda ned. Kanske kan ni få draghjälp av en lokal handlare. Det är ett fint tillfälle att komma tillsammans för motion och social samvaro. Hälsans Stig är bra marknadsföring av er förening.

 

Passa på att bjuda in vänner och bekanta och värva medlemmar! Kontakta tidningen på orten och berätta om vad ni tänker göra och om er förening. Använd sociala medier. Kontakta oss om ni vill ha hjälp at lägga upp något på Facebook. 

 

Det kommer att finnas en ”hälsa våren” - ruta på vår webbshop där vi samlat material att använda, där finns även inspirerande filmer och tipsfrågor att ladda ned. Inför veckan bjuder vi på portot.

Glad vår!