Använda föreningens e-post, dvs. info-adressen

Alla län och lokalföreningar har en generell e-postadress, en så kallad info-adress, via riksförbundet som man kan kommunicera till sina medlemmar med samt till andra utanför organisationen. Till denna adress skickas även värdefull information ut från Riksförbundet till våra län och lokalföreningar med jämna mellanrum.

Hur man kommer in i mailkontot

Info-adresserna som förbundet har till sina föreningar går via Microsoft Office 365. Du kan gå in i mailkontot på flera sätt:

Logga in med dina befintliga inloggningsuppgifter som du eller föreningen har fått av oss på Riksförbundet. Logga alltid ut ur sidan när du går ur.

Kommer du inte in med det lösenord föreningen har, dubbelkolla att du har skrivit in det rätt. Ibland kan man skriva fel och då låser systemet ut en i 30 minuter, innan man kan försöka igen.

Användarnamnet är samma som er info-adress (finns att hitta i medlemsregistret).

Om ni vill byta lösenord, mejla info@hjart-lung.se. Tänk gärna på att byta ut lösenordet då och då, exempelvis efter årsmötet om hela eller delar av styrelsen byts ut.

 

Allmänt om e-posten /info-adressen

Alla föreningar i Riksförbundet HjärtLung har tillgång till varsin e-postadress, en sk. info-adress, med utformningen info@föreningsnamn.hjart-lung-se

Alla i styrelsen kan få möjlighet att ta del av mailkontot och det är styrelsen som beslutar om vem/vilka som ska få tillgång till det. Det är angeläget att alla föreningar använder HjärtLungs enhetliga info-adress så att våra medlemmar och allmänheten ser att vi är del av samma organisation.

Flera fördelar med att använda HjärtLungs info-adress:

  • Mycket av informationen till föreningarna från Riksförbundet HjärtLung skickas till föreningarnas info-adresser.
  • En icke personbunden e-postadress medför att alla föreningsmail man valt att ha kvar inte försvinner om den person som har den personliga e-postadressen avgår eller avlider.
  • Det går att logga in från vilken dator som helst med internetuppkoppling.
  • Info-adresserna är virus och brandväggskyddade.

Om ni har frågor kontakta: support@hjart-lung.se eller ring 08-55 606 200.

Ytterligare argument för varför använda info-adressen i föreningen