Teams guide för våra coacher

Här är en mindre användar guide för att lotsa dig som coach igenom in-ut loggning och växla mellan dina eventuella andra konton du kanske också har.

När en inbjudan skickas till dig som coach så skall den som gör inbjudan skicka denna till coachens ”@hjart-lung.se” adress. Vet man inte denna adress tar man reda på det genom att ta kontakt med Team ägaren på Riksförbundet HjärtLung.

Inbjudan som skickas till coachen hittas sedan i inkorgen på coachens förbunds e-post. Man tackar ja/accepterar den och då hamnar den i kalendern som en kalender post.

Strax innan det är dags för mötet loggar man in på sin förbunds e-post(Alt Teams appens kalender, går till kalendern och klickar sedan på ”Anslut” alt "Anslut till möte".

Är man redan inloggad i Teams på något annat konto än sitt förbunds konto så kommer man att anslutas som gäst och man får då logga ut och logga in med sitt korrekta förbundskonto för att kunna administrera coach träffen.

Logga in på Teams med ditt förbundskonto

 1. Öppna Teams appen/Webb appen
 2. Ange din e-postadress och välj "Nästa"
 3. Ange ditt lösenord och välj "Logga in"

Är ansluten som gäst bara, vad gör jag?

Är du ansluten som "Gäst" trots att du har loggat in på din förbunds e-post och klickat på antingen en länk i ett mail eller från kalendern så beror det med största sannolikhet att du är inloggad i privat läge (alltså med en gmail adress eller annat office konto). För att lösa detta så måste du Logga ut ur Teams och sedan logga in igen med ditt "@hjart-lung.se" konto genom att göra följande.

 1. Tryck på din profilbild
 2. Tryck på Logga ut
 3. Logga sedan in igen med ditt ”@hjart-lung.se” konto du fått av Riksförbundet HjärtLung (logga ut exempel nedan)
   logga ut.png

Växla mellan dina olika konton i Teams

Du kanske har olika konton du använder dig av i Teams (förbunds e-post, gmail, Outlook osv) och vill snabbt växla mellan dessa, då kan du göra på följande sätt.

 1. Tryck på din profilbild
 2. Välj sedan du det konto som du vill byta till (växla konto exempel nedan)
  växla konto.png

Logga in på Teams via inprivate eller inkognito läge

Detta läge kan användas för att utesluta alla lägen av inloggnings fel. I varje webbläsare finns det 3 st punkter (elipser) i antingen horisontalt läge eller vertikalt läge som kan klicka på och nå inprivate eller inkognito läge. Man kan även använda sig av kortkommande genom att hälla nere CTRL+SHIFT+N tangenten samtidigt

inprivate.JPG