Använd föreningens e-post, dvs. info-adressen

Alla läns- och lokalföreningar har en generell e-postadress, så kallade info-adress, med utformningen info@ort.hjart-lung.se. 

Styrelsen avgör vilka i föreningen som ska ha möjlighet att administrera och ta del av info-adressen.

Alla berörda i föreningen har då tillgång till samma användarnamn och lösenord. Info-adressen har en mailkorg för föreningen samt en kalender där man kan boka möten i Teams.

Info-adresserna som förbundet har till sina föreningar går via Microsoft Office 365 och förbundskansliet administrerar lösenordet. I licensen för Office 365 finns flera användbara program i en molntjänst.

Att tänka på

  • Logga in med dina befintliga inloggningsuppgifter som du eller föreningen har fått. Logga alltid ut ur sidan när du går ur.
  • Kommer du inte in med det lösenord föreningen har, dubbelkolla att du har skrivit in det rätt. Ibland kan man skriva fel och då blir man utelåst ur systemet i 30 minuter, innan man kan försöka igen.
  • Användarnamnet är samma sak som er info-adress (finns också att hitta i medlemsregistret alternativt hemsidan).
  • När en förtroendevald som har haft inloggning till föreningens e-postadress avgår så ta kontakt med IT på Riksförbundet HjärtLung för att ändra er inloggning/lösenord. Detta för att rätt personer ska ha fortsatt tillgång till era inloggningsuppgifter.
  • Om ni vill byta lösenord, kontakta oss. Tänk gärna på att byta ut lösenordet varje gång ni har haft årsmöte, eller om hela eller delar av styrelsen byts ut under året.
  • Om ni byter lösenordet så byts det för alla berörda i föreningen som behöver ha tillgång till info-adressen. Ett nytt lösenord skickas till ordföranden om inte annat kommuniceras av er till IT.