Använd föreningens e-post, dvs. info-adressen

Alla läns- och lokalföreningar har en generell e-postadress, så kallad info-adress, med utformningen info@ort.hjart-lung.se. 

Styrelsen avgör vilka i föreningen som ska ha möjlighet att ta del av info-adressen. Alla har då tillgång till samma användarnamn och lösenord. Info-adressen har en mailkorg för föreningen samt en kalender där man kan boka möten i Teams. 

Info-adresserna som förbundet har till sina föreningar går via Microsoft Office 365 och förbundskansliet administrerar lösenordet. 

Att tänka på

 • Logga in med dina befintliga inloggningsuppgifter som du eller föreningen har fått. Logga alltid ut ur sidan när du går ur.
 • Kommer du inte in med det lösenord föreningen har, dubbelkolla att du har skrivit in det rätt. Ibland kan man skriva fel och då låser systemet ut en i 30 minuter, innan man kan försöka igen.
 • Användarnamnet är samma sak som er info-adress (finns också att hitta i medlemsregistret).
 • När en förtroendevald avslutar sitt uppdrag som har haft inloggning till föreningens e-postadress avgår ta kontakt med IT på Riksförbundet HjärtLung för att ändra er inloggning/lösenord. Detta för att ingen som avgått från styrelsen ska ha fortsatt tillgång till era uppgifter.
 • Om ni vill byta lösenord, kontakta oss. Tänk gärna på att byta ut lösenordet varje gång ni har haft årsmöte, eller om hela eller delar av styrelsen byts ut under året.
 • Om ni byter lösenordet så byts det för alla berörda i föreningen som behöver ha tillgång till info-adressen. Ett nytt lösenord skickas till ordföranden om inte annat kommunicera av er till IT på Riksförbundet HjärtLung. 

Använda infoadressen i appen för Teams

Det finns även en licens för Microsoft Teams kopplat till info-adressen. Genom att göra bokning genom info-adressens konto och kalender har man möjlighet att ha med många på ett digitalt möte. Den som gör bokningen behöver ha tillgång till lösenordet. 

 1. Öppna din profilbild i Teams (liten cirkel med bild/initialer).
 2. Välj att logga ut och logga in med föreningens användarnamn/mail samt lösenord.

Riksförbundet HjärtLung har en licens kopplat till info-adresserna på Microsoft Teams. När du använder föreningens info-adress vid en inbjudan till föreningen (exempel info@uppsala.hjart-lung.se) så kan ni vara ett större antal personer med på det digitala mötet.

Anledningar att använda Riksförbundet HjärtLungs info-adress

 • En hel del snabb information till föreningarna skickas från förbundskansliet till föreningarnas info-adresser.
 • En icke personbunden e-postadress medför att alla föreningsmail man valt att ha kvar inte försvinner om den person som har den personliga e-postadressen avgår eller avlider.
 • Det går att logga in från vilken dator som helst med internetuppkoppling.
 • Info-adresserna är virus och brandväggskyddade.
 • All kommunikation från Medlemsregister till våra föreningar sker till info adresserna som föreningarna har.

Frågor

För mer information kontakta IT på nedan länk.