Hur göra en inbjudan

För dig som ska boka ett föreningsmöte digitalt, ett "Teamsmöte".

En inbjudan

Ska du boka ett digitalt möte genom Teams, så kallade Teamsmöte, för föreningen så rekommenderar vi dig att ladda ner appen för Microsoft Teams samt att boka möten genom föreningens info-adress (mailkonto). 

Inbjudan kan göras i kalendern som finns kopplad till info-adressens inkorg. Det är viktigt att titta efter vilket konto du är inloggad i. Se i kontohanteraren (liten cirkel i ena hörnet), är du i fel konto så logga ut och logga in igen. Detsamma gäller om du är i appen för Teams.

I vår lathund kan du läsa hur du gör en inbjudan i Teams genom att använda föreningens info-adress (e-postkonto).

Inbjudan i mejl

När du har gjort din inbjudan så får alla inbjudna  ett mail med en länk. De kan välja att acceptera inbjudan och då läggs den automatiskt in i deras kalender. För att hitta inbjudan när det är dags så ska de därför gå in i Outlook/kalendern för att hitta sin inbjudan. Informera gärna deltagarna att de som valt att trycka på att acceptera om var de hittar inbjudan.

Om det här känns förvirrande så är det också möjligt att gå in och kopiera länken från inbjudan och kopiera in den i ett vanligt mejl. Det vanliga mejlet skickas sedan till de man vill bjuda in till mötet.

Föreningens info-adress

Här finns mer information om föreningens info-adress. 

Hittar du inte infoadressen i appen för Teams?

  1. Öppna din profilbild i Teams (liten cirkel med bild/initialer).
  2. Välj att logga ut och logga  in med föreningens användarnamn/mail samt lösenord.

Riksförbundet HjärtLung har en licens kopplat till info-adresserna på Microsoft Teams. När du använder föreningens info-adress vid en inbjudan till föreningen (exempel info@uppsala.hjart-lung.se) så kan ni vara ett större antal personer med på det digitala mötet (bara 9 personer om ni bjuder in via privat mejl-adress).

Vill du bifoga filer till din inbjudan i Teams?

Titta gärna på vår film om hur du bifogar filer i Teamsinbjudan.

En bakgrundsbild i Teams med riksförbundets logga

Här finner du en bakgrundsbild att lägga in bland bakgrundseffekter i Teams. Spar ner den i din dator, gå in i ett Teamsmöte och lägg in som ny bild. När du lagt upp den hos dig ser den spegelvänd ut. Det rättar till sig för andra som ser din bild på Teams.