Välkommen Robertsfors HjärtLung!

april 25, 2017

Riksförbundet HjärtLung hade glädjen att godkänna en ny föreningsansökan under förbundsstyrelsesammanträdet den 4-5 april. 

Kerstin Pettersson är ordförande i den nya föreningen. Hon har många år av engagemang inom HjärtLung bakom sig, bland annat på lokal nivå i Gällivare men också i valberedningen för Riksförbundet HjärtLung. För en tid sedan flyttade hon av personliga skäl till Robertsfors och idén att starta en lokalförening föddes.

- Det är en jättefin kommun med många föreningsaktiva. Via ett samarbete med PRO förverkligades idén om att bilda en HjärtLungförening. Behovet finns helt klart och jag tror också det finns goda möjligheter till samarbete med vårdcentraler i kommunen.

Under våren har föreningen ordnat med formalia och rekryterat personer till styrelsen. Det första mötet hålls i Folkets Hus i Robertsfors den 27 april.

- Vi räknar med att dra igång verksamheten på riktigt i höst, det ska bli roligt och spännande, säger Kerstin Pettersson.
Text: Ulrika Juto

Så här glada var Kerstin Pettersson, ordförande i nystartade Robertsfors HjärtLung och Inger Ros ordförande i Riksförbundet HjärtLung på förbundsstyrelsesammansträde i april över att en ny förening har bildats.
Så här glada var Kerstin Pettersson, ordförande i nystartade Robertsfors HjärtLung och Inger Ros ordförande i Riksförbundet HjärtLung på förbundsstyrelsesammanträdet i april över att en ny förening har bildats.