HjärtLung Ljungby är Årets förening

mars 06, 2015

Föreningen HjärtLung i Ljungby har utsetts till Årets förening av Folkspel och får nu 100 000 kronor. Utnämningen skedde i går på Eldsjälsgalan i TV4.

- Det är jätteroligt. Vi säljer mycket, har många stamkunder som köper av oss och vi är populära i stan, säger Ulla-Britt Kock som är ansvarig för lotteriförsäljning på Föreningen HjärtLung i Ljungby.

Under Eldsjälsgalan på TV4 i Stockholm utsågs Föreningen HjärtLung i Ljungby till Årets förening. Ett pris som delas ut av Folkspel.

Henrik Lindroth, arrangör för Eldsjälsgalan, säger att föreningen i Ljungby är en värdig representant för svenskt föreningsliv och att föreningen arbetar med gemenskap och lokal förankring.

Hur jobbar ni med lotteriverksamheten?

- Vi är elva stycken i lotterikommittén och femtio stycken som säljer utanför Citygross och Maxi. Vi har ett netto till föreningen på 400-500 000 kronor på alla lotteriaktiviteter, säger Ulla-Britt Kock.

Vad använder ni pengarna till?

- Det går till vår gymnastikverksamhet och alla aktiviteter så att vi kan hyra lokaler. Vi satsar även på hjärtstartare och skänker pengar till sjukhuset, säger Ulla-Britt Kock.

Vad ska ni göra nu?

- Vi jobbar vidare med lotteriförsäljningen. Just nu är vi med i en lotteritävling som är upplagd som en cup. Vi har gått vidare och har liksom tävlingsinstinkten i oss, säger Ulla-Britt Kock.

Riksförbundet HjärtLung ber att få gratulera och önska lycka till i fortsättningen.

Programmet Eldsjälsgalan sändes torsdagen 5 februari 2015