Hjärtemånaden granskar hjärtvården

februari 09, 2015

Februari är Hjärtemånaden. Då uppmärksammar Riksförbundet HjärtLung den vård svenska hjärtpatienter får - från akutvård till rehabilitering – genom möten med politiker, föreläsningar och aktiviteter som blodtrycksmätning runt om i landet.

Under Hjärtemånaden har Riksförbundet HjärtLungs länsföreningar möten med ledande landstingspolitiker runt om i landet om hur hjärtvården fungerar.

- Även om vården blir allt bättre så finns mycket kvar att göra för de I,7 miljoner svenskar som lever med en hjärt-kärlsjukdom, säger Inger Ros, ordförande Riksförbundet HjärtLung.

Riksförbundet HjärtLungs lokalföreningar informerar om hjärt-kärlsjukdom, riskfaktorer, HLR, motionsprogram och genomför aktiviteter som blodtrycksmätning på köpcentra, apotek och i de egna lokalerna.

På specialsajten Hjärtemånaden.se kan du läsa reportage, artiklar och fakta om hjärtvård, få tips och råd om rehabilitering och se i kalendariet Aktiviteter 2015 vad som är på gång runt om i landet under Hjärtemånaden.

Läs mer om Hjärtemånaden

Lokalföreningarnas aktiviteter under Hjärtemånaden

Kontakt:

Inger Ros, förbundsordförande Riksförbundet HjärtLung, 073-914 51 24 Pär Hommerberg, ansvarig Hjärtemånaden, 073-633 62 02
Magnus Östnäs, pressansvarig, 073-633 62 03

Möten med landstingspolitiker:

Tisdag 10/2 kl. 16-18
Länsföreningen HjärtLung Uppsala. Paneldiskussion om hjärtsjukvården med landstingspolitiker, informationskväll och föreläsning om förmaksflimmer på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Grönwallsalen, Akademiska sjukhuset, ingång 70.

Torsdag 12/2 kl. 18-20
Länsföreningen HjärtLung Jönköping. Diskussion med landstingsråd. Föreläsning. Hjärtat - symtom, behandling, flimmer. Aulan i Höglandssjukhuset Eksjö.

Torsdag 12/3 kl. 13-15
Länsföreningen HjärtLung Norrbotten med lokalföreningarna Boden och Luleå. Hearing med företrädare för Norrbottens läns landsting. Kl. 10-12. Information och föreläsning om nya hjärtavdelningen på Sunderbyn sjukhus och om hjärtflimmer. Samlingssalen, Sunderbyns sjukhus, Luleå.

Onsdag 18/3. Kl. 18-20
Länsförening HjärtLung Norrbotten med lokalföreningarna Haparanda, Övertorneå, Överkalix och Kalix. Hearing med samtliga gruppledare för partiernas landstingsgrupper. I kommunhuset i Haparanda.