Dags för Eldsjälsgalan 2021 - direktsänd på Expressens hemsida

april 15, 2021

Riksförbundet HjärtLung är en av sex organisationer som står bakom Eldsjälsgalan – som i år kommer att direktsändas i sin helhet på Expressen.se.
– Vi känner oss mycket stolta över att få vara med i det här viktiga sammanhanget. Särskilt i de här tuffa tiderna, säger Christine Cars-Ingels, generalsekreterare på Riksförbundet HjärtLung.

Clara Henry leder årets Eldsjälsgala.

Årets Eldsjäl är en tävling som arrangeras av ideella Folkspel och som pågår året runt. Den syftar till att lyfta eldsjälarna och deras betydelse i det svenska föreningslivet och bland olika organisationer.

En gång om året hålls Eldsjälsgalan, där det utses vinnare i fem olika kategorier och slutligen en eldsjäl som blir hela Sveriges eldsjäl.

Coronasäkrad gala direktsänd på Expressens hemsida

I fjol blev galan till ett magasinsprogram när pandemin slog till, men i år blir den av i en mycket Coronasäkrad miljö på Vasateatern i Stockholm.

Bäst av allt är att den kommer att direktsändas den 19 april klockan 20:00 på Expressen.se.

– Det känns verkligen bra att få vara med och lyfta eldsjälarnas stora betydelse för föreningslivet, inte minst under pandemin. Det finns så många värmande exempel på hälsofrämjande insatser som mildrat konsekvenserna av coronan, säger Christine Cars-Ingels.

Fördjupat samarbete med Riksförbundet HjärtLung

Folkspels projektansvariga Carina Olofsson:  – Riksförbundet HjärtLung är en av våra fina medlemsorganisationer som vilar på samma värdegrund som vi. Därför känns det spännande att vi har börjat fördjupa vårt samarbete, så att vi kan hjälpa dem att öka sina intäkter ännu mer. Folkhälsa ligger oss väldigt varmt om hjärtat och att jobba aktivt för att försöka förbättra den är viktigare än kanske någonsin tidigare.

Genom ideella Folkspels olika produkter (Bingolotto och Sverigelotten) kan olika organisationer och föreningar stärka sin ekonomi. Senaste året delade Folkspel ut totalt 232 miljoner kronor. Av dem gick nästan 2,1 miljoner kronor till Riksförbundet HjärtLung.

– Det är viktiga pengar för oss som gör att vi kan erbjuda ännu mer kunskap, gemenskap och glädje till våra medlemmar, säger Christine Cars-Ingels.

Den som väljer att vara prenumerant på Folkspels produkter kan själv välja förmånstagare, exempelvis Riksförbundet HjärtLung. 

Organisationerna bakom galan

De sex organisationer som är avsändare av Eldsjälsgalan är Riksförbundet HjärtLung, Prostatacancerförbundet, Rädda Barnen, STROKE-Riksförbundet, Bröstcancerförbundet och Hjärtebarnsfonden.