Kolbäcksdalen

Aktiviteter vi gjort 2016

Vårfest 23 april i lokalen på Knektbacken, Hallstahammar

Lördagen den 23 april hade vi vår årliga uppskattade vårfest och medlemsmöte. Dryga 30-talet medlemmar träffades och njöt av hemlagade läckerheter, nyttig information och trevlig underhållning. Förutom närmare varannan medlem i föreningen deltog gäster från länets övriga HjärtLung- föreningar och en representant från förbundsstyrelsen.

Ordföranden Lena Andersson hälsade välkommen. Hon var mycket nöjd med den goda uppslutningen. I föreningar som vår är det vanligast att en av tio kommer till möten och andra aktiviteter. Hela föreningslivet med små undantag delar denna utmaning.

Riksförbundet HjärtLungs representant, Allan Larsson, berättade om den pågående nationella kampanjen, ”Ljuset på” som pågår 2015 och 2016. Syftet är att öka fokus i samhället, främst från ansvariga för sjukvårdens inriktning, på Hjärtsvikt, Förmaksflimmer och KOL. HjärtLung anser att många drabbas men för få upptäcks och därför talar vi om dolda folksjukdomar. Alla har eget ansvar för att söka hjälp men resursproblemen i vården gör att vi drar oss för att söka om vi inte är allvarligt sjuka. Kommer vi in utan att det är akut är det ofta svårt att prioriteras för diagnos och behandling.

Vårfesten förgylldes med underhållning av Stina Elg från Hallstahammar. Stina framförde ett uppskatta knippe både kända och egna visor med ett egenkomponerat kärlekstema.

Vädret utanför fönstren fick tankarna att gå till andra årstider och när ordföranden avrundade det hela med en önskan om trevlig sommar berättade hon också att julfesten redan är bokad och planerad.