Om oss

Välkommen till HjärtLung-föreningen i Arvika

HjärtLung-föreningen i Arvika är en av nästan 160 lokalföreningar i landet inom Riksförbundet HjärtLung.

Föreningen i Arvika har funnits i mer än 60 år och syftet är att sprida information om hjärt/lungproblematiken främst till medlemmarna men även till allmänheten och till politiker och beslutsfattare inom kommun och landsting. 

Lokalföreningen i Arvika är mycket aktiv, framförallt inom friskvårdsområdet liksom när det gäller relationsskapande insatser bland föreningens nära 300 medlemmar.

I Arvika har vi en egen föreningslokal vackert belägen på Strand – Skeppargatan 1 - där vi regelbundet har trevliga träffar för alla våra medlemmar. Dessutom erbjuder vi friskvårdsaktiviteter av olika slag. Inte minst träffas vi och trivs i varandras sällskap vid alla medlemsmöten och andra festligheter. Vi har fokus på att våra medlemmar ska träffas, trivas och knyta kontakter med varandra. Har du några frågor om föreningen och våra aktiviteter är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen. Se under "Styrelsen" så finner du namn och telefonnummer.

Välkommen du också som medlem i Föreningen Arvika HjärtLung

Här får du vara med i våra olika verksamheter bland annat:

  • Delta i samtalsgrupper omkring hjärt- och lungfrågor
  • Vara med i motionsaktiviteter av olika slag
  • Lära dig HjärtLung-räddning
  • Följa med på resor och studiebesök
  • Delta i studiecirklar
  • Lyssna till föreläsningar

... och inte minst, ta del av vår aktiva mötesverksamhet, med trevlig samvaro kring kaffebordet och vara en välkommen gäst vid våra trevliga fester.

De flesta aktiviteterna är gratis och när det kostar är det starkt subventionerat av vår förening. Du får också riksförbundets intressanta tidning Status, vår egen lokala medlemsinformation, samt en försäkring som gäller till/från och under alla våra möten och aktiviteter. Är du redan medlem kanske du har någon bekant som du vill ska bli medlem. Medlemsanmälan finns här till vänster på hemsidan!