Aktiviteter

Utflykt till Gripsholms slott och Mariefred torsdagen den 18 maj

Välkomna till vårens utflykt!

                                                        

Tid:          Torsdagen den 18 maj 2017                                                      

Plats:      Samling vid parkeringsplatsen vid infarten till slottet kl. 11.00.

Transport: Samåkning eller egen bil. De som vill samåka samlas vid   Arena Satelliten kl. 09.15 för gemensam avfärd. Vill du åka med någon av våra bilar, tala om det i samband med anmälan.

Lunch:    Gemensam lunch på närliggande Slottspaviljongen.

Pris:         250 kr för medlem. 300 kr för icke medlem. Entré, guidad visning och lunch ingår. Du som samåker betalar 50 kr. Betalning och anmälan senast 5/5.                               

Anmälan: Till Lars Kjellberg tel. 96 19 75, 070 170 80 41 eller e-post: kjellberg_lars@bredband.net, senast den 5 maj.                       

Obs!  Max 20 deltagare  Slottet är ej handikappanpassad, hiss och ramper saknas.

Vi får en guidad visning av Gripsholms slott, känt som Gustav Vasas slott från 1537.       Här ryms en 400-årig historia med en unik samling av möbler och konsthantverk från fyra århundraden. Slottets mest berömda 1500-talsgemak är Hertig Karls kammare som är en av landets bäst bevarade interiörer från denna epok. Till sevärdheterna hör även en av Europas bäst bevarade 1700-talsteatrar, som Gustav III lät inreda.   Gripsholms slott är också internationellt känt för sin stora porträttsamling av betydande personer från Gustav Vasas tid till våra dagar.        

Efter visningen äter vi lunch på Slottspaviljongen i den närbelägna parken.  Det ges även tid till egna strövtåg i småstadsidyllen Mariefred.