Rapporter

Rapport från vår verksamhet

 2017 

 

MEDLEMSMÖTE 15 november 2017

Barbro Lennér Axelsson, som är psykolog, har under mycket långt tid varit en mycket uppskattad handledare och föreläsare, och är synnerligen engagerad på många olika håll även efter att med råge passerat pensionsåldern. Hon har skrivit en låg rad böcker kring olika aspekter av psykosocialt arbete, där den senaste i raden, "Förluster", presenterades kort vid sammankomsten.

Förluster (av t ex nära och kära, arbete eller hälsa och funktion) är ju en del av livet, inte minst när åren går, och därför kändes det aktuella ämnet för föreläsningen särskilt angeläget - "att fånga livslusten när man blir äldre".

Barbro använder i sina presentationer gammal hederlig overhead-teknik, som säkert i sig gav många i publiken intressanta minnesbilder från förr. Än viktigare dock att vi fick höra en mycket engagerande - och rolig! - presentation även om det berördes mycket allvarliga och tunga saker, blandat med det mer glada och lättsamma. Barbro kunde berätta om väldigt privata upplevelser på ett både lustfyllt och tankeväckande sätt, t o m när hon berättade om sin makes hastiga insjuknande och död i tidig hjärtinfarkt. Vi fick både lära oss om den svårdioagnosticerade bakväggsinfarkten och hur bemötande från sjukvårdens sida ibland kan behöva förbättras påtagligt.

Barbro förde fram tre väsentliga komponenter som hör till det mänskliga livet, nämligen lust, leda och lidande. En huvudpoäng i budskapet var att det måste finnas en blandning i våra liv av dessa olika aspekter. En förutsättning för att kunna känna riktig lust eller lycka är att man också erfar både leda och lidande emellanåt. Det  behövs så att säga kontraster i våra liv för att vi ska kunna känna ordentligt och inte bli avtrubbbade känslomässigt. Det är inte farligt att ha "tråkigt" ibland, det behöver inte hända något hela tiden. Det man sedan gör för att känna lust (eller glädje, tillfredsställelse, sinnesro eller någon annan positiv känsla) kan förstås variera från individ till individ, och Barbro tog upp olika exempel. Även vi i publiken fick tänka till och komma med förslag. Familj, vänner, ett socialt sammanhang, hobbys och aktiviteter av olika slag, där även sex kan inkluderas, samt kultur kan nämnas som viktigt för livslusten inte minst när man blir äldre.

Efter en dryg timmes föreläsning fick det bli en ganska kort fika för Barbro, som tämligen omgående skulle iväg på nästa uppdrag, att handleda vårdpersonal i Stockholm....

Stefan Westergren, medlem i Föreningen Hjärt-Lung, Kungsbacka

 

THE SOUND OF MUSIC - NÖJESTEATERN I MALMÖ,  8 OKTOBER 2017

Vår förening gör den 8 oktober en resa till Nöjesteatern i Malmö tillsammans med SPF Tölö-Älvsåker. Resan startar vid COOP:s parkering  Kungsbacka och vi stannar i Hovs Hallar vid Laholmsbukten i det vackra Skåne. Där serveras en god lunch.  Efter lunchen går färden vidare till Malmö. Där väntar teaterföreställningen "The Sound of Music" med Elisa Lindström och Christopher Wollter i huvudrollerna. Elisa har bland annat vunnit körslaget och Let´s dance i TV4 och Christopher är sångare och skådespelare. Ensemblen bjuder publiken på en bejublad föreställning som trots att storyn för de flesta i publiken är välkänd griper den tag i oss alla på ett känslosamt sätt.

På hemresan går diskussionerna kring upplevelserna kring föreställningen. Alla är vi överens om att detta är en föreställning som man bara kan älska.

Vid Hallandsåsen stannar bussen och vi har möjlighet att ta en fikapaus innan vi  kommer hem till  Kungsbacka.

Britt-Marie Olsson

 

 MEDLEMSMÖTE 18 OKTOBER 2017

Onsdagen den 18 oktober bjöds det på en nyttig aktivitet  - allsång! Sånghäfte delades ut och fyra herrar i  "Gladpack" slog an tonen tillsammans med medlemmarna. Efter detta blev det en stärkande kopp kaffe med smörgås.

Därefter gnuggades geniknölarna litet extra med hjärngympa som Ingrid satt ihop. Om inte det blev alla rätt fick man i alla fall chansen till lotteriet som avslutade kvällen.

Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE 13 SEPTEMBER 2017

Ordföranden Lars Larsson öppnade mötet med att önska oss alla hjärtligt välkomna till detta, som vanligt, fullsatta medemsmöte i vår förening den 13 september.

Våra studieorganisatörer Elisabeth och Hans Gråberg informerar om höstens aktiviteter och berättar att 17 olika grupper nu har startat. Föreningen har för avsikt att varje grupp skall ha två ledare. Medlemmarna uppmanas att repetera sin kunskaper i hjärt-lung-räddning. Dessa kunskaper är färskvara! Elisabeth och Hans har många idéer om aktiviteter bland annat  boule, kurs i stresshanterig, en grupp i körsång och "lördagskafé".

Nu var det dags för Kungsbackas kommunpolis Ann Rönnäng att prata om hur äldre kan skydda sig mot brott. Ann berättar om hur brottssituationen ser ut i Kungsbacka. Det är sällan någon som är över 65 år som råkar ut för våldsbrott. Bostadsinbrott är vanligast i villor. Flerfamiljshus är inte så hårt drabbade. Tyvärr är uppklarningsprocenten låg.

Ann gav oss ett antal tips att tänka på, bland annat

  • uppmärksamhet i bostadsområden
  • förvara värdesaker betryggande
  • inga värdesaker (handväskor mm) i kundvagnen
  • inbrottslarm - larmsensorer
  • försiktighet vid besök av hantverkare som endast vill kontrollera, oftast två personer
  • säkerhetsbåge vid dörren
  • skydda kontokort och koder
  • våga larma alla pågående brott till telefon 112.

Ann Rönnäng gav oss tillfälle att svara på medlemmarnas frågor och som avslutning berättar hon att Kungsbacka ligger bättre till i brottsstatistiken än andra liknande kommuner.

Efter Ann serverades kaffe och smörgås och Valldagänget började spela. Dessa tre spelmän blandar sin repertoar med gammal och ny musik. Härligt medryckande musik. Innan vi skiljs åt för kvällen blev det som vanligt Owes lotteri.

Britt-Marie Olsson

 

HEMLIG RESA 19 AUGUSTI 2017

Lördagen den 19 augusti startade vår buss med  medlemmar från HjärtLung-föreningen. Förväntningarna var mycket stora och bussen förde oss mot Göteborg och vidare mot Trollhättan. Vår mycket skicklige guide Ingvar Alnström, som tidigare besökt vår förening, förmedlade historiken kring de olika samhällen som passerades.

Vårt första stopp blev på Dalboslätten söder om Mellerud till en gammal röd dalslandsstuga. Där fick vi njuta av färsk "klengås" som består av en nybakad brödkaka med smör och riven ost. Det varma brödet hade hällbakats i vedeldad ugn som man gjorde förr i tiden.

Mätta och belåtna fortsätter vi färden och hamnar i Dals Rostock. Denna ort är en kurort med en ovanligt intressant historia. Här fanns fram till år 1941 en gammal fin järnvägsstation. Ortens befolkning var mycket kära och i behov av sin järnvägsstation och några eldsjälar byggde år 2000 upp en miniatyrstation i halv storlek med väntsal och stinsens bostad som det såg ut på 1920-talet. Ett spännande äventyr särskilt för barnen.

 

Berit Törn och Bo Lindell inspekterar järnvägsstationen 

 

I Dals Rostock finns också en av Sveriges äldsta hälsobrunnar. I den gamla restaurangbyggnaden finns ett bygdemuseum och i brunnsläkarens före detta mottagninng är det kafé på sommaren. Dals Rostock var också ett centrum för odling av medicinalväxter. Ingvar Alnström berättade att Dals Rostock hette endast Rostock förr i tiden men blev tvungna att döpa om sin ort till Dals Rostock för turister kunde ibland tro att de hamnat i Tyskland.

Färden fortsätter till Lästviks säteri i Dals Långed,ett gammalt dalsländskt säteri som tillhört samma familj i flera generationer. Här finns Dalslands vackraste allmogesal med unika väggmålningar från 1858 som renoverats och är tilängligt för allmänheten. Nuvarande ägarinnan berättade om de vackra målningarna. Här finns också ett konstgalleri.

Efter vårt besök på säteriet fick vi njuta av en god fiskmiddag vid Falkholts Dalslandskrog.

Innan vår hemliga dagsresa närmar sig slutet kunde vi konstatera att denna regntunga dag lyckades vädergudarna, till allas glädje, spara på regndropparna just när vi gjorde de olika besöken i det fina landskapet Dalsland.

Britt-Marie Olsson

 

VÅRUTFLYKT 31 MAJ 2017

Trots snålblåst och kyla lämnade ett 50-tal Hjärt-Lungmedlemmar den 31 maj Kungsbacka för att med buss göra en vårutflykt till Floda och besöka Elvismuseet och lyssna till Janne Lucas med sitt band spela 50- och 60-talslåtar.

Vid ankomsten blev vi guidade runt i museet bland massvis av nostalgiska och unika föremål från Rock´n roll- och Rockabilly-tiden. Museet är byggt som en kopia av Elvis Presleys födelsehus i Tupedo. Här finns musikinstrument från Elvis Presleys musiker och diverse turnekläder från The Cadillac band i USA och Sverige. Elvis Presleys trummis D.J. Fontana startade The Cadillac Band och satte namn på bandet. Fontana har till museet donerat en virveltrumma och diverse turnekläder som han använt. Dessutom ett antal tavlor med Elvis-motiv som han har målat.

Efter guidningen i museet var det dags att ta plats i biografen för att lyssna till en av Elvis Presleys konserter från Las Vegas.

En amerikansk lunch, bestående av hamburgare med tillbehör, serverades i caféet innan det blev dags att lyssna till The Cadillacs med Janne Lucas band i biografen.

Här kunde vi verkligen njuta av vår generations musik. Bandet spelade med underbar glädje och "hetta" till publikens stora förtjusning. Elvis Presleys konserter innehöll oftast den svenska psalmen "O store Gud" vilken också spelades.

Som avslutning på denna soliga eftermiddag spelades ett antal extranummer till stående och applåderande ovationer. Tiden stod verkligen stilla.

   Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE 19 APRIL 2017

Vid medlemsmötet den 19 april i HjärtLungföreningen önskade vår ordförande Lars oss alla 90 medlemmar, Vallda visgrupp och läkaren Marianne Melkersson hjärtligt välkomna.

Föreningens nya studieorganisatörer Elisabeth och Hans Gråberg berättade att vi för närvarande har 17 aktivitetsgrupper i verksamheten. De har bekantat sig med grupperna och konstaterar att det råder stor gemenskap inom alla aktiviteter.

Därefter inledde kvällens föreläsare läkaren Marianne Melkersson sin föreläsning om "glömska - ålderstecken eller demenssjukdom?". Hon har i sitt yrkesliv specialiserat sig på sjukdomar som förstör minnesfunktionen.

Vi fick bland annat veta att en 70-åring idag mår bättre och är piggare med tanke på hjärnans utveckling än våra far- och mormödrar. Hjärnfunktionen har förbättrats tack vare bättre hälsa från början av vår levnad. Vi har också en annan utbildningsnivå och använder och brukar vår hjärna på ett annat sätt. Utbildning och träning av hjärnan samt social stimulans skapar också en reserv i hjärnan.

Marianne Melkersson berättade att utvecklingen inte har gått framåt som man önskat sig trots att det forskas mycket kring minnesfunktionen. År 2002 kom den senaste medicinen som kan bromsa utvecklingen av sjukdomen. Det är viktigt att tidigt få en diagnos. Med enkla test hos sin läkare och en skiktröntgen kan man tidigt utesluta andra sjukdomar på hjärnan och bättre ställa en diagnos. Det skapar bättre förutsättningar för nya läkemedel.

Efter denna angelägna och uppskattad föreläsning var det tid för en kaffepaus som blandades med härlig musik och kända vårsånger som framfördes av Vallda visgrupp.

Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE 15 MARS 2017

Ordföranden Lars Larssson öppnade mötet och hälsade alla medlemmar och journalisten, författaren och skämttecknaren Sture Hegerfors samt manskören Gubbröra hjärtligt välkomna.

                 


Kören, med Maria Blåberg som dirigent, började med att sjunga "Kullaviksvalsen" som markerade körens ursprung.

Därefter gar Lars ordet till Sture Hegerfors som presenterade sig som skämttecknaren som var initiavtagare till Svenska Serieakademin som instiftades  år 1965. Att verka som skämttecknare sågs vid denna tid inte med blida ögon. Svenska Serieakademin med aderton invalda ledamöter bildades i syfte att få slut på kritiken. Sture Hegerfors började sin karriär på Göteborgs-Posten när han var endast 13 år gammal. Det fanns då ett behov av tecknade vitsar och Sture blev snabbt populär med sina teckningar. Kal-Ada-historierna speglar det gamla och det nya Göteborg. Sture berättade vidare att det var stimulerande att få lära känna och skapa samarbete med Kurt Olsson (Kurtan) och Kent Andersson.

Sture berättade bland annat denna vitsen "Beda ska åka nattåget till Stockholm. Av misstag har hon placerats i samma sovkupé som en främmande herre. Denne tillkallar konduktören. Men tåget är fullsatt och efter en stunds dividerande säger Beda:
- Vi e ju vuxna människor, nog ska väl vi klara å dela kupé!
  När konduktören gått, säger den främmande herrn artigt:
-  Eftersom ni är så vänlig, så föreslår jag att ni får välja. Överslaf eller underslaf?
-  De spelar ingen roll, svarar Beda, bara ja får ligga
innerst!"

Många glada leenden, skratt och applåder blev resultatet av Sture Hegerfors besök hos oss.

Som vanligt bjöd föreningen på kaffe och smörgås som åtnjöts till underbara manskörens Gubbröras härliga sånger. Medlemmarna njöt av Gubbröras härligt medryckande sång.

Ordföranden tackade Sture Hegerfos och manskören Gubbröra för ett mycket trevligt program som förgyllt kvällen för HjärtLungföreningen.

Kvällen avslutades med ett sedvanligt lotteri varefter medlemmarna skildes åt med ett leende på läpparna efter ett lyckat medlemsmöte. 

Britt-Marie Olsson

 

ÅRSMÖTE 19 FEBRUARI 2017

Söndagen den 19 februari öppnade vår ordförande i HjärtLungföreningen Lars Larsson årsmötet med att hälsa de 75 deltagande medlemmarna välkomna med ett konstaterande att vi har det bra i vår förening och att år 2016 har varit ett bra  år för oss. Han berömmer alla cirkelledare som ställer upp och säger att kursverksamheterna är själva kärnan i vår verksamhet. För närvarande är vattengymnastiken tätt följd av promenaderna populärast. Lars är också glad för att vi har ett gott samarbete med bland annat ABF och Kungsbacka kommun. Kungsbacka sjukhus är ockå vår samarbetspartner och vi tar vid där sjukvården slutar. Vi har en hemsida och Facebooksida och ett samarbete med lokaltidningen Norra Halland.

 

Efter årsmötets öppnande förrättades en parentation över de medlemmar som under året lämnat oss.
Monica Robertsson, som var kvällens gästartist, sjöng en vacker och stillsam visa.  

 

 

 

 

Lennart Kollmats valdes till ordförande och Gun Bergevald till sekreterare för årsmötet. Efter det formella

 blev vi bjudna på kaffe och landgång. Nu blev det åter dags för Monica Robertsson och hennes ackompanjatör att bjuda oss på hennes och Alfs musik och visor. Detta blev ett mycket uppskattat inslag.

Vår ordförande Lars Larsson tackade festkommittén för allt arbete de gör för oss. Nya medlemmar presenterades. Årsmötet avslutades med att Lars tackade avgående styrelsemedlemmar och funktionärer för gott arbete i vår förening.

Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE 18 JANUARI 2017

HjärtLungföreningen i Kungsbacka inledde vårens första medlemsmöte i en fullsatt ABF-lokal.

Ordföranden hälsade oss alla välkomna och ett särskilt välkomnande riktades till stadsvandraren och guiden Ingvar Alnström.

Ingvar började sitt anförande med historien kring Björkris prästgård som en gång var biskoparnas sommarparadis. Kungligheter har bland annat sovit över där. Han berättar vidare att tre biskopar ligger begravda i Tölö kyrka, vilket det inte är många landsortskyrkor som har detta. 

Ingvar berättade också att Niklas Sahlgren köpte Gåsevadholm. Arvtagaren dottern Sara, gift med friherre Clas Alströmer, upplät dispositionen av slottet åt friherren August Silfverschiöld.

Niklas Sahlgren ligger begravd i en privat kyrkogård i Fjärås.

På 1920-talet hittades ett lik i Rolfsån som var cirka 4500 år gammalt. Detta tillhör numera Göteborgs stadsmuseum.

Vi blev också påminda om att pepparroten som odlas i Fjärås svarar för 90 % av konsumtionen i Sverige och att denna rot innehåller dubbelt så mycket C-vitaminer som apelsiner.

Efter kaffet underhöll oss Gathenhielmska Kaparbandet.

Innan mötet avslutades blev det som vanligt lotteridragning.

Britt-Marie Olsson

 2016

MEDLEMSMÖTE 16 NOVEMBER 2016

Onsdagen den 16 november hade Hjärt-Lungföreningen medlemsmöte där bland annat Ola Johansson berättade med egna ord sin historia om hur det är att bli hjärttransplanterad. Ola berättade hur det känns att ha någon annans hjärta i sin kropp och tyckte att det kanske är meningen att det ska kännas annorlunde, men "det är ju mitt hjärta nu". Han är inte otacksam "men donatorn skulle ha dött i alla fall. Han eller hon hade donerat sitt hjärta och detta visade sig vara en ny chans för mig".  

Kaffe serverades och därefter bjöd Jenny på musikquiz.

Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE 5 OKTOBER 2016

Onsdagen den 5 oktober hade HjärtLung-föreningen medlemsmöte där bland annat begravningsentreprenör Gillis Edman inbjudits för att föreläsa.

Efter ordförandens information om kommande program hälsades Gillis Edman välkommen till vår förening. Han berättade att han är enda barnet. Hans far dog tidigt i Gillis liv. Modern betydde mycket för honom och gav honom stort förtroende i hans utveckling. Söndagsskolan i Majorna med julfest och julspel har präglat honom. För farsarvet reste han till USA. Han säger att "världen blev så mycket mera efter denna resa". Då blev hans framtid utstakad och han bestämde sig för att bli begravningsentreprenör. Tankar fanns att bli präst.

40 år senare föreläser begravningsentreprenören Gillis om våra olika dimensioner i livet på ett fängslande sätt. Med humor och värme berättar han om gripande samtal och vikten att aldrig huka inför det svåra. Han säger också att en äldre person inte är gammal men har levt länge. Ett exempel han gav oss var en 97-årig dam som köpte en ny cykel och önskade 5 års garanti.

En viktig detalj och en otrolig hjälp för de anhöriga är att "skriva det sista kärleksbrevet".

Gillis Edman slutar sin mycket uppskattade föreläsning med ett citat av P.O. Enquist "en dag ska vi dö, men alla andra dagar ska vi leva".

Efter kaffepausen underhöll Älvsåkers visgrupp oss med gamla välkända och kära visor.

Innan mötet avslutades informerade vår ordförande oss om de olika kurser och aktiviteter som pågår och nästa termins kursutbud.

Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE MED OPERASÅNGAREN ROLF NILSSON 13 SEPTEMBER 2016

HjärtLung-föreningens första medlemsmöte inför hösten besöktes av många förväntansfulla och glada medlemmar. Kvällens höjdpunkt var operasångaren Rolf Nilssons besök från Göteborgsoperan. Efter ordförandens information om kommande program hälsades Rolf Nilsson välkommen. En man som har sjungit och framträtt på olika scener i 70 år. Just nu är hans huvudsakliga sysselsättning att ta emot och guida skolklasser och andra grupper på Göteborgsoperan.

Rolf berättade om sin barndom och uppväxt, sina arbetsplatser och många fina minnen från olika operascener. Hans berättelser lockade till många skratt. Han bjöd också på några kända sånger.

Därefter serverades kaffe och smörgås.

Ingrid har tidigare skämt bort oss med trevlig hjärngympa i form av en tävling, så även denna kväll.

Medlemsmötet avslutades som vanligt med ett lotteri.

Britt-Marie Olsson

 

BUSSRESAN TILL KÖPENHAMN 25 AUGUSTI 2016

HjärtLung-föreningen inledde höstpogrammet med en bussresa till Köpenhamn den 25 augusti.  47 förväntansfulla resenärer startade sin resa genom Halland. Vår kunnige guide Ingemar Alnström berättade historien kring ortsnamnen som passerades.

Vårt första stopp blev på Kvibille gästgivaregård där det serverades kaffe och fralla. Vi hade också tillfälle att handla Kvibilles ost.

Färden gick vidare mot Skåne och färjan till Helsingör. Chauffören körde oss vidare via den vackra Strandvägen. Vädrets makter var denna dag verkligen på vår sida.

I Köpenhamn valde de flesta resenärerna att äta sin middag på det numera så populära och restaurangrika ströget i Nyhavn. En sightseeingbåt väntade och bjöd på en timmas uppskattad sjötur där vi bland annat såg operahuset, Dronningens Dannebrogen, "den lille havfrue" och en massa vackra byggnader.
På hemresan blev även vår buss passkontrollerad.
Vi passerade Europas näst högsta bostadshus Turnig Torso med dess 54 våningar.
Innan resans slut åkte vi till Margretetorps gästgivaregård för en kvällsfika.
Väl hemma i Kungsbacka kunde vi alla konstatera att vi haft en "dejlig" dag i vårt grannland.

Britt-Marie Olsson

VÅRUTFLYKTEN 19 MAJ

Torsdagesn den 19 maj anordnade föreningen HjärtLung sin årliga vårutflykt som i år gick till Särö Västerskog. Ett 60-tal medlemmar medhavda kaffekorgar träffades vid Särö Västerskogs parkering.

Vi började med en härlig poängpromenad genom skog och angränsande hav, skir grönska, sol från en klarblå himmel, fågelsång och en gök som hälsade oss välkomna. Kluriga frågor skulle besvaras. Därfter smakade det extra gott med kaffe i glada vänners lag. Som vanligt kastades det pil och stövel. Vinnarna blev inte lottlösa.

Lunch serverades därefter på Blomstermåla Värdshus. Innan denna fina solskensdag avslutades informerade ordföranden och vice ordföranden om höstens program och tackade särskilt Agneta och Kjell för dagens arrangemang.

Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE 6 APRIL 2016

Vår ordförande Lars hälsade oss alla välkomna. Ett särskilt välkomnande riktades till Matz Lloyd, Anna Mattsson, Robin Ganemyr och kören Gladpack.

Som vanligt lämnade ordföranden information från styrelsen om vad som hänt sedan sist och informerade bland annat om höstens aktiviteter.

Matz Lloyd från LB-lux of Sweden informerade om skillnaden mellan glödlampan och ledlampan. Han tog bland annat upp belysningsplanering i våra hem och på arbetsplatser. Ett kompendium kring detta ämne kommer att finnas till intresserade medlemmar vid höstens möten.

Ordföranden intervjuade mormor Anna Mattsson och barnbarnet Robin Ganemyr. Anna Mattsson hade skrivit till ordföranden och berättat om hur barnbarnet Robin på ett mycket dramatiskt sätt blvit räddad till livet efter ett hjärtstillestånd vid en fotbollsträning. Robin blev räddad genom att en kvinna i publiken såg situationen och snabbt började med hjärt-lungräddning. Genom rådigt ingripande och kunskap om hjärt-lung-räddning räddade denna kvinna Robin till livet. Därefter informerade vår HLR-utbildare Ove Gustavsson om hur viktigt det är att kunna HLR-räddning och uppmanade alla medlemmar att utbilda sig och uppdatera sina kunskaper om hjärt-lungräddning.

Britt-Marie Olsson

 

MEDLEMSMÖTE 9 MARS 2016

Vårt medlemsmöte var som vanligt välbesökt, trevligt och med hög mysfaktor. Annika Gunnarsson från Hörcentralen föreläste på ett mycket kunnigt sätt om vår hörsel. Här fick vi kunskaper om användande av hörapparater och tekniken kring dessa. Därefter bjöd Ingrid Karlsson på uppskattad hjärngympa i form av frågesport.

Bosse och Ove hade ordnat med lotteri som denna gången bland annat hade tio stycken biljetter till Kungsbacka teater i "vinstkorgen". Dessa biljetter var för en gångs skull mera attraktiva än vinvinstera.

Som alltid vid våra medlemsmöten bjöds medlemmarna på kaffe och smörgås.

Britt-Marie Olsson