Musikcafé 2016 (text)

Musikcafé på Kämpens 2016

.

Musikcafépå Kämpens

Föreningen HjärtLung Bollnäs-Ovanåker inbjöd medlemmarna till ett musikcafè söndagen den 25 september på Kämpens. Det var 10 musikanter i fyra grupper som spelade och sjöng till allas trevnad. Föreställningen började med allspel där alla musikanter var aktiva och det spelades ”Tores schottis” samt flera fina låtar.

Därefter spelade de fyra grupperna i omgångar. Harriet Arvidsson och Ola Dunderberg på durspel och komp började med att spela ”Anna mosters vals” och några till.

Sedan var det Ann-Sofi och Svenne Gustavsson som spelade några låtar med bland annat ”Bröderna Byströms Begravningsbyrå”. Ann-Sofi spelade fiol och flöjt på ett fantastiskt sätt och Svenne spelade gitarr och sjöng.

Tredje inslaget var Simon Öst på saxofon och Bror Fagerhof på dragspel. De spelade ”Det stod en blomma” av Teofil Engström och ”Amazing Grace”. Simon sjöng Pappa Kalle Östs ”Vi ska fara bortom månen”.

Sist men inte minst fick vi lyssna på Micke Sund på dragspel och Anna Almroth på bas och sång. Micke är en mycket duktig dragspelare och spelade bland annat ”Novelty Accordion”, och Anna sjöng också några låtar bl a ”Inbjudan till Bohuslän” av Evert Taube och ”Svarta Silhuetter” av Benny Andersson. Musikanterna bjöd på sång och musik i tre timmar. I pausen bjöds på kaffe, smörgås och kaka. En varierande och trevlig eftermiddag på Kämpens där önskemål om flera musikaftnar från publiken hördes från publiken. Troligtvis kan det bli något liknande i april 2017.