Om oss

Om oss

Information om föreningen

 

Klicka på pilen/vinkeln till höger om rubriken i listan till vänster så hittar ni kontaktuppgifter,kansli och styrelse.

Det här gör vi

Vi är en ideell förening inom Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund, som lokalt i Bollnäs och Ovanåkers kommuner arbetar med opinionsbildning i frågor som berör våra medlemmar.

En fråga som vi driver är att alla hjärt/lungsjuka ska ha rätt till kvalificerad vård/rehabilitering oavsett kön och ålder. Vi fortsätter att arbeta för att du som hjärt- och/eller lungsjuk skall få möjlighet till ett aktivt liv och hjälp att bättre klara vardagen och uppnå en bra livskvalitet.

Vårt mål är också att Du som hjärt/lungsjuk eller anhörig skall få möjlighet att träffa andra människor i samma situation och utbyta erfarenheter och känna stöd.

För att ge alla våra medlemmar en bättre livskvalitet arrangerar vi möten, utbildningar, cirklar, resor och olika motionsaktiviteter.

Motionsaktiviteterna är anpassade för hjärt/lungsjuka, de ger stöd och träning för ett snabbare tillfrisknande efter det akuta skedet.

Har Du någon i din bekantskapskrets som är hjärt- eller lungsjuk så berätta om vår förening. Bjud gärna med dom på något av våra medlemsmöten.
Medlemsavgiften är 160 kr/år för alla medlemmar. Vårt bankgiro är 5029-2796.