Ordförandekonferens 16-17 april 2018

Den 16–17 april hälsar vi dig välkommen till ordförandekonferens i den vackra skärgårdsmiljön på Djurönäset utanför Stockholm. Här bjuder förbundsstyrelsen in ordföranden från hela landet för två spännande dagar tillsammans. Vägledda av orden kunskap, gemenskap och handlingskraft talar vi om hur vi kan bli effektivare i vårt arbete. Vi umgås med andra engagerade människor i Riksförbundet HjärtLung, äter gott och knyter nya kontakter.

 

Ett vassare förbund

Riksförbundet HjärtLung är inne i ett spännande skede. Grundat i kongressens beslut är vi på en resa för att tillsammans skapa ett effektivare förbund och bli en starkare kraft för våra medlemmar. På vägen dit har sex intressanta försöksprojekt drivits i några av lokal- och länsföreningarna. På konferensen får du höra mer om projekten, ta del av lärdomar, ställa frågor och komma med input inför kommande förslag till kongressen 2019.

Så kan vi synas under valåret

I år är det valår. Då vill vi ta chansen att få upp våra frågor på agendan. Kampanjen ”Ljuset på” lyfte fram de 700 000 människor som har hjärt- och lungsjukdomar utan att veta om det. Efter kampanjen kunde vi dra flera slutsatser, bland annat om värdet av att se personen i patienten – att patienten är en människa med förmågor och resurser som är viktiga för en framgångsrik behandling. Utifrån det lanserar förbundet nu på konferensen ett nytt koncept för hur vi kan lyfta våra frågor i gemensamma valaktiviteter och tala med en gemensam röst inför valet.

Nedan finns mer information om hur du anmäler dig och inför din resebokning. Om du som ordförande inte kan komma, kan föreningens vice ordförande delta. I de fall en förbundstyrelseledamot även är ordförande i en läns-/eller lokalförening kan föreningens vice ordförande delta.

Varmt välkommen önskar förbundsstyrelsen och förbundskansliet!

Klicka här för utskriftsvänlig inbjudan och samtlig nedanstående information (Öppnas i pdf-fil)

 

Anmälan och bokning av resa inför Ordförandekonferensen 16-17 april 2018

Anmälan gör du via ett digitalt anmälningsformulär. I formuläret anger du bland annat om du deltar som ordförande/vice ordförande för din lokal- eller läns- eller riksförening. Du anger också boendealternativ, särskilda behov, kost och transport till Djurönäset från Stockholm Cityterminalen, Bromma flygplats, Arlanda flygplats.

Riksförbundet står för kost, logi och transport i samband med konferensens ramprogram 16-17 april.

Anmälningsformuläret finns på följande länk;
www.delegia.com/hjartlung_ordfkonferens2018

Vid amälan per telefon kontakta Jenny Sundberg, se nedanstående kontaktuppgifter.

Sista anmälningsdag: 7 mars

 

Bokning av resa

Du kan boka din resa på två sätt via vår resebyrå Egencia eller direkt via SJ. Din resa faktureras då direkt till Riksförbundet HjärtLung och du behöver inte lägga ut reskostnad.

Bokning av resa till Stockholm via vår resebyrå Egencia 

Du bokar din resa till Stockholm genom att ringa till vår resebyrå Egencia på telefon 08-555 237 85 mellan kl. 08.00 – 17.00 vardagar. Riksförbundet HjärtLungs kundnummer är 824871 och du måste ange ”ordförandekonferensen” som referens. Om du är pensionär (eller har någon annan rabatt) är det viktigt att du anger det vid beställningen. Här kan du boka både flyg, buss, taxi och tåg.

Bokning av tågresor till Stockholm central via SJ 

Du kan boka din tågresa via SJ genom att ringa 0771-75 75 55 mellan kl 08.00 – 17.00 vardagar. Du kommer till en tonvalstelefon och slår först 2 och sedan 1 för att boka resan. Riksförbundet HjärtLungs kundnummer är 961273. Ange ”ordförandekonferensen” som referens och uppge också om du är pensionär eller har någon annan rabatt. Du kan boka hela resan via SJ, både tåg, taxi och lokal/läns-trafik.

Bokning av vår busstransport från Stockholm till Djurönäset konferens och hotell 

Vi erbjuder busstransport på fasta tider till/från Stockholm Cityterminalen, Arlanda flygplats, Bromma flygplats till Djurönäset konferens och hotell den 16 april och åter den 17 april. Bussresan beräknas att ta ca 1 - 1,5 timme beroende på trafiken. Detta väljer du vid anmälan. Önskar du transport vid andra tider måste du boka detta själv och göra egna utlägg separat.

Om du behöver åka bil 

Om du av någon anledning behöver åka bil ersätter förbundet resor med egen bil med 18,50 kr per mil. Du får fylla i en reseräkning på konferensen och ersättningen betalas ut i slutet av maj till ditt bankkonto. Samåkning rekommenderas.

 

Djurönäset Konferens och hotell

Djurönäset ligger i Värmdö kommun, 35-45 minuter med bil eller buss från centrala Stockholm. På hotellet finns gym och 25-meters pool, vedbastu och Djurönäset Spa. Hotellet erbjuder Loungebar, vinotek, bagageservice, parkeringshjälp och roomservice dygnet runt. Runt hela udden finns en härlig naturstig som lämpar sig utmärkt för promenader och längs den vackra elbelysta löpslingan på 1,3 km finns det även ett utegym.

Läs mer om Djurönäset konferens och hotell: www.djuronaset.com

Inga starka dofter 

En del av våra medlemmar är mycket känsliga för dofter. Använd därför inte parfym, rakvatten eller andra starkt doftande produkter under konferensen.

All rökning hänvisas utanför konferensanläggningen med avstånd från entré området.

Vid frågor

Angående anmälan/resor/boende
Vid eventuella frågor angående anmälan/resor/boende kontakta: 
Jenny Sundberg, Administratör
Förbundskansliet 
08 – 12132702, jenny.sundberg@hjart-lung.se

Angående konferensens innehåll
Vid eventuella frågor angånde konferensens innehåll kontakta
Surayya Eliasson, Organisationssamordnare/Ansvarig för konferensen
Förbundskansliet 
08 - 55 606 215, surayya.eliasson@hjart-lung.se


Prel. ramprogram 16-17 april

2018-02-06
Eventuellt justerat program kommer att delas på konferensen

16 april - Dag 1

Tema: Kunskap, Gemenskap, Handlingskraft

11.00 – 13.00          Inregistrering
11.30 – 13.00          Lunch 
13.00 – 14.30          Inledning
                                 ”Ett vassare förbund” 
14.30 – 15.00          Em-fika 
15.00 – 16.00          ”HjärtLungmässa” – Välkommen till mingel med
                                  arbetsutskottet och kanslipersonalen
16.00 – 17.00          Inför valåret 2018 – ”Så kan vi synas under valåret”
19.30                        Middag

17 april - Dag 2

Tema: Samarbete för ett vassare förbund

07.00 – 09.00           Frukost
09.00 – 10.00           Dialog i grupper 
10.00 – 10.30           Fm-fika 
10.30 – 11.30           Dialog i grupper
11.30 – 13.00           Lunch 
13.00 – 14.30          Gemensam samling i stora salen
                                  Avslut
14.30 – 15.00          Em-fika
15.15                        Busstransport till Arlanda, Bromma och
                                  Stockholms Cityterminal