Dina medlemsförmåner

Genom ditt medlemskap kan du framförallt få kontakt med människor som på ett eller annat sätt har erfarenhet av hjärt- eller lungsjukdom. Du får också medlemstidningen Status hemsänd till dig. Vi utgår från medlemmarnas egna erfarenheter av att leva med sjukdom.

Medlemsförmåner

Den största medlemsförmånen är att du får tillgång till ett aktivt och roligt föreningsliv. Du träffar andra i en liknande situation och lär dig mer om din sjukdom.

Tidningen Status

Medlemstidningen Status utkommer sex gånger per år och ger dig de senaste nyheterna som berör hjärtsjuka och lungsjuka.

HjärtLungbutiken

Som medlem kan du i vår webbshop HjärtLungbutiken beställa och köpa informationsblad, diagnosfoldrar och produkter som förbundet tagit fram 

Trygghetssmycken

I samarbete med Nell of Sweden kan du beställa unika trygghetssmycken med 20% rabatt för dig som medlem i Riksförbundet HjärtLung. Modellerna är anpassade för både dam, herr och ungdom.

Datorer

I samarbete med Misco AB kan din förening köpa datorer till rabatterat pris
Läs mer om erbjudandet hos Misco AB

Medlemsförsäkringar

Genom ett samarbete med Handikappförbunden och Folksam omfattas du som medlem i Riksförbundet HjärtLung av en olycksfallsförsäkring när du deltar i förbundets verksamheter. Du har också möjlighet att teckna förmånliga hem- och barnförsäkringar. 
Läs mer om Medlemsförsäkringar hos Folksam

Medlemsbarn

En sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn, ungdomar och unga vuxna. Till skillnad från många andra barnförsäkringar krävs ingen hälsoförklaring.
Läs mer om Medlemsbarn hos Folksam

Hemförsäkring – Mellan

En hemförsäkring som gäller för alla i ditt hushåll. I försäkringen ingår allriskförsäkring, egendomsskydd, ansvar, rättsskydd, överfallsskydd och reseskydd.
Läs mer om hemförsäkringen hos Folksam

Medlemsolycksfall – Fritid

I Medlemsolycksfall – Fritid ingår medicinsk invaliditet, olycksfallsersättning, akutersättning, ersättning vid sjukhusvistelse, tandskadekostnader, rehabilitering, krisförsäkring och övriga kostnader. Teckna försäkringen genom att ringa Folksams kundservice på 0771-950950.